20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Plastenici za devet domaćinstava u zvorničkoj opštini

ZVORNIK – Za devet porodica u zvorničkoj opštini sutra će biti isporučeni plastenici sa sistemima za navodnjavanje koji su donacija UNDP-a.

Vrijednost plastenika od kojih su sedam površine 300 metara kvadratnih, a dva površine 100 metara kvadratnih, je preko 70.000 KM.

Kriterijumi za dodjelu bili su da se radi o porodicama sa troje i više maloljetnje djece, kao i o domaćinstvima koja su pretrpjela značajne štete u prošlogodišnjim poplavama. Prije donošenja odluke o dodjeli plastenika, predstavnici UNDP-a su obišli domaćinstva i ocjenili ispunjenost uslova.

Stručna lica angažovana od UNDP-a vršiće uzorkovanje zemljišta i montiranje plastenika u sljedećoj sedmici.

– U posljednjih šest mjeseci u zvorničkoj opštini, pored ovih devet, donirano je još 13 plastenika od strane organizacije „Vorld vižn“, vrijednosti oko 50.000 KM. Ovakve vrste pomoći su konkretan doprinos razvoju plasteničke proizvodnje i značajna pomoć ovim domaćinstvima, zbog čega Opština Zvornik izražava veliku zahvalnost donatorima – kaže Milan Cvijetinović, načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se