8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Orlovi slijeću u Banjaluku 16. juna

Fudbalska reprezentacija Republike Srpske trebalo bi da ugosti selekciju Srbije na Gradskom stadionu u Banjaluci, a prijateljski susret bi se igrao 16. juna.

Navodno, Fudbalski savez Srbije odbio je ponudu Poljske i primamljivu cijenu da odigraju meč pošto želi da se sastane sa Srpskom. Utakmica bi se igrala u dnevnom terminu, a „orlovi“ bi u grad na Vrbasu stigli dan ranije nakon kvalifikacione utakmice u gostima protiv Danske koja je na rasporedu 13. juna. Srbija bi trebalo da dođe u skoro punom sastavu, a izostali bi samo Lazar Marković i Aleksandar Mitrović koji imaju obaveze u svojim klubovima. Reprezentativci Srbije odradili bi otvoreni trening na kojem bi se družili sa navijačima.

– S obzirom na to da smo ranije dobili dopuštenje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH da reprezentacija Srpske može igrati prijateljske utakmice sada to intenziviramo i očekujemo susret sa Srbijom. Imao sam konsultacije sa predstavnicima FSS koji će se takođe aktivnije uključiti u realizaciju ove priče – izjavio je predsjednik FSRS Mile Kovačević.

Osim utakmice seniorske ekipe na teren bi uskoro mogla i omladinska selekcija (U23). Na adresu FS RS stigao je poziv grčkog prvoligaša Asters Tripolisa koji želi da ugosti selekciju RS 26. marta. Na ovaj poziv najvjerovatnije će se pozitivno odgovoriti i to bi bila četvrta prijateljska utakmica U23 ekipe koja je već gostovala u Grčkog Škodi Ksantija i pobijedila sa 1:0. Osim tog meča, Srpska je bila gost Udinezea (1:1) i Teleoptika (pobjeda 2:1).

Selektor i utakmice

Za selektora Republike Srpske izabran je pomoćni trener dortmundske Borusije Željko Buvač. Selekcija Srpske prvi susret odigrala je 1992. godine i remizirala 1:1 protiv tadašnje Republike Srpske Krajine. Posljednji susret seniori Srpske odigrali su 2001. godine protiv Radnika u Bijeljini kada je takođe bilo 1:1. Do sada odigrali su ukupno 15 utakmica u kojima je upisano devet pobjeda, četiri remija i dva poraza.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se