18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Odgovor je konačno tu: Evo kolika je prosječna dužina penisa

Jedna internacionalna studija koja je proučavala 15.000 penisa došla je do odgovora na pitanje „Koliko je dug i debeo prosječan penis?“. Rezultati će obradovati mnoge muškarce koji će moći da kažu da im je penis veći od prosječnog.

Nauka je konačno našla odgovor: tokom erekcije prosječni penis je dug 13,12 centimatara, dok u obimu ima 11,66 centimetara. Kada je spušten, dug je 9,16 centimetara, a u obimu ima 9,31.

Ove brojke treba da „razuvjere veliku većinu muškaraca da je veličina njihovog penisa prosječna“, kažu britanski istraživači koji su prikupili podatke iz studije u kojoj je učestvovalo 15.000 ljudi.

Mnogi muškarci koji misle da imaju mali penis biće ohrabreni ovim rezultatima. Neki muškarci su toliko opterećeni time da postaju asocijalni i opsesivni, padaju u depresiju i postaju skloni samoubistvu.

Samo 2,28 odsto muškaraca ima izrazito mali penis, a ova statistika je skoro identična i kada su u pitanju veliki.

Najmlađi učesnici u ovoj studiji imali su 17 godina, a najstariji do 91 godinu. Tim je otkrio da ne postoji razlika u veličini penisa među rasama, a nije nađena ni povezanost između broja obuće i veličine penisa.

Kako istraživači kažu, ova informacija može da utješi muškarce koji su zabrinuti zbog veličine svog penisa i da spusti na zemlju one koji su ubjeđeni da su obdareni.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se