12 C
Zvornik
20. април 2024.

Neviđena otmica dosad u Beogradu: Tri otmičara otela djevojčicu i pripremili joj pasoš

Dramatičnu otmicu dvogodišnje djevojčice danas u Beogradu izvele su tri osobe, muškarac i dvije žene, a za dijete je bio pripremljen pasoš.

Kako piše „Blic„, troje otmičara ne sarađuju sa policijom i razgovaraju međusobno na španskom

Identitet otmičara zasad nije poznat, a ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da policija zasad ima samo njihove podatke iz pasoša koji su pronađeni, ali se još ne zna da li su te isprave vjerodostojne ili falsifikovane.

Kriminolog Božidar Spasić rekao je za B92 da je ovakva otmica dosad neviđena u Beogradu.

„Deluje kao organizovana akcija otmičara i način na koji je izvedena ukazuje an to da se radi o profesionalcima. Možemo da nagađamo samo o razlozima, ali se otmice rade iz tri osnovna razloga – zarad ucene, trgovine ljudima i kada je u pitanju porodična otmica“, rekao je on.

Dirljiv trenutak kada je otac saznao da mu je dijete pronađeno

Dvogodišnja djevojčica M. P (2) sa Voždovca ponovo je u naručju svoga oca, dok je majka nesrećnog djeteta takođe stigla u policiju. Otmičari su uhvaćeni kada su automobilom u kom je bilo dijete pokušali da probiju blokadu na naplatnoj rampi „Šimanovci“ na autoputu Beograd-Šid.

Damir P. pojavio se u ulici Braće Jerković, gde je iz ruku njegove žene oteta njihova dvogodišnja djevojčica.

Ubrzo nakon što je došao, stigao je poziv od policije da su zaustavljeni otmičari, i da je pronađena dvogodišnja djevojčica.

On je identifikovao dete i dvosatna drama je okončana. Poslije tog razgovora je otišao u beogradsku policiju.

Majka Mirjana je takođe stigla u sjedište beogradske policije.

Majka je primljena u Urgentni centar, zbog povreda koje je zadobila prilikom napada.

Ona je puštena, nakon što je utvrđeno da ima povredu prsta desne šake, koja je imobilisana.

Kidnapovanje se dogodilo oko podneva kod broja 227 u u Ulici braće Jerković, kada je majka sa djevojčicom u naručju izašla iz lokalnog supermarketa.

Nju je počeo da prati sivi automobil, a zatim je iz njega istrčao muškarac, koji joj je otrgao djevojčicu iz ruku i uvukao je u automobil. U automobilu ga je čekala ženska osoba, a otmičari su se zatim velikom brzinom odvezli.

Uspješnu akciju policije koja je pronašla otetu djevojčicu, pohvalio je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je ponosan na reakciju države, a ministru unutrašnjih poslova i policiji čestitao.

U saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, premijer je posebno pohvalio policajce operativce, koji su učinili sve da spase otetu djevojčicu, „čak i u trenutku kad su kriminalci, bežeći od policijske potere, pokušali da je bace preko ograde“.

[mom_video type=“youtube“ id=“94F1zK8_BSw“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se