5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Mrkaić: Mogu mnogo bolje!

Tri dana nakon važne pobjede protiv mostarskog Veleža, fudbaleri Drine mislima su već okrenuti prema sledećoj utakmici.

Ova utakmica za četiri fudbalera bila je prva zvanična u dresu zvorničkog premijerligaša a među njima je i dvadesetčetvorogodišnji napadač Momčilo Mrkaić.

„Prva utakmica u dresu Drine protekla je dobro. I pored teškog terena uspjeli smo da pobjedimo iako smo, sigurno, mogli još bolje odigrati ali ono što je sada najbitnije jeste da smo dobro startovali. Što se tiče mog nastupa tj. debija mislim da mogu mnogo bolje. U subotu je zabilježena veoma važna pobjeda i vjerujem da je publika zadovoljna mojim zalaganjem na terenu ali kažem, mogu dosta bolje da odigram“, kaže Mrkaić.

On ističe da je ključ usjpeha na teškom terenu bio u prekidima.

„Mi smo imali prednost u prekidima a oni u pas igri i kao što ste mogli vidjeti težak teren je učinio da njihovo najjače oružje bude zaustavljeno. S druge strane, nama su se namjestila ta dva prekida iz kojih smo došli do preokreta tako da smo na najbolji način iskoristili tu prednost u visini“ istakao je Mrkaić.

Što se tiče utakmice sa Zrinjskim, Mrkaić kaže da ekipa putuje u Mostar kako bi napravila dobar rezultat bez obzira što je aktuelni prvak BiH apsolutni favorit.

„U svakoj utakmici idemo na bodove, za nas ne bi bilo nikakvo iznenađenje kada bismo uspjeli ‘otkinuti’ bod(ove) Zrinjskom. To bi vjerovatno za ostale predstavljalo iznenađenje ali mi imamo kvalitet da igramo sa svima“, ističe Mrkaić.

Ovaj visoki Trebinjac u Drinu je stigao u toku zimskih priprema iz BSK Borče. Svoju fudbalsku karijeru je počeo u Leotaru a još je igrao u Bežaniji, bjeloruskom Gomelu i Zemunu. Nova sredina ga je, kako kaže, prihvatila na najbolji način.

„Bio sam u dosta klubova, promjenio dosta sredina i mogu da kažem da sam ovde lijepo prihvaćen. S obzirom da znam kako inače to funkcioniše, da je teško u startu, ovde je sve na svom mjestu i sve kako treba“, zaključuje Mrkaić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se