9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Loša spoljna politika BIH

SARAJEVO – Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da nepostojanje zakona o Ministarstvu inostranih poslova BiH onemogućava adekvatno i dosljedno provođenje spoljne politike BiH u interesu oba entiteta i njenih naroda.

„Postoji određeni dokument `Osnovni pravci i prioriteti spoljne politike BiH`, ali to nije zakon. Ova zemlja ne može ni o čemu da postigne dogovor, pa ni o spoljnopolitičkim ciljevima, strukturi diplomatsko-konzularne mreže i drugo“, konstatovala je Majkićeva na sjednici Predstavničkog doma u Sarajevu.

Majkićeva ističe da o tome u kakvom se stanju nalaze BiH i njena spoljna politika dovoljno govori odluka sekretara Ministarstva inostranih poslova BiH Adija Hadžikapetanovića da u ime i bez znanja resornog ministra i zamjenika ministra uputi sporno pismo u vezi sa obilježavanjem događaja u Srebrenici i dijeli zadatke ambasadorima BiH u svijetu.

Ona se osvrnula i na zahtjev SNSD-a za smjenom predsjedavaućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefika DŽaferovića zbog njegove ratne hipoteke, ističući da ova stranka ima više raspoloživih mehanizama za realizaciju te inicijative i konačno utvrđivanje političke i krivične odgovornosti DŽaferovića.

Prema njenim riječima, najbolje bi bilo da se o ovom problemu otvoreno diskutovalo u parlamentu BiH. „U svakom slučaju, DŽaferović mora otići sa mjesta na kojem se nalazi“, poručila je Majkićeva.

Ona nije željela da sa govornice parlamenta BiH odgovara na novinarska pitanja o odnosima pozicije i opozicije u Republici Srpskoj, niti da polemiše sa opozicijom.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se