1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Ljubavnici zajedno otišli u smrt

SANSKI MOST – Bogdan Popović (67) iz Bačke Palanke ubio je ljubavnicu Janju Bijeljin (29) takođe iz Bačke Palanke, a potom izvršio samoubistvo u selu Lipnik kod Sanskog Mosta.

Prema nezvaničnim informacijama, ovo ubistvo i samoubistvo počinjeno je prije nekoliko dana, a tijela nesrećnih ljubavnika u nedjelju oko 14 časova slučajno je pronašao Dragan Milinović, kada je sa porodicom došao na izlet. On je odmah pozvao policiju, koja je ubrzo stigla i obezbijedila mjesto.

Uviđaj je obavila policija iz Sanskog Mosta, a prisustvovala je i Vildana Dedić,  kantonalni tužilac, koja je rekla da će više detalja o ovom događaju biti poznato poslije obavljene obdukcije.

Prema nezvaničnim informacijama, policija sumnja da su se Popović i Bijeljinova dogovorili o ovom ubistvu i samoubistvu, a pored tijela pronađen je pištolj i crvena ruža, javlja Glas Srpske.

– Tijela su nađena u blizini potoka, ali ispod drveta koje je obraslo gustim grmljem. Na zemlju su prostrli novine i stavili crvenu ružu između njih. Potom je Popović hicima iz pištolja ubio Bijeljinovu, a zatim pucao sebi u grudni koš – rekao je izvor blizak istrazi.

On je pojasnio da vjerovatno zbog guste vegetacije niko nije čuo pucanj, pa su tijela tu ležala nekoliko dana.

Mještani sela Lipnik ispričali su da je Popović prije rata živio u tom selu, poslije čega se odselio u Srbiju. U rodni kraj je povremeno dolazio.

– Čuo sam da je 11. marta ove godine došao sa djevojkom u selo i poslije toga ih niko nije vidio nekoliko dana. Mislili smo da su došli nakratko i da su se vratili, ali vijest o odlasku u smrt nas je šokirala – rekao je jedan od mještana.

Prema njegovim riječima, u selu se pričalo da je Bijeljinova, koja je sa njim dolazila, u Srbiji imala supruga i porodicu, a da je i pored toga bila u ljubavnoj vezi sa Popovićem.

Jedna od mještanki pomenutog sela rekla je da Popovića poznaje već dugo i da je bio dobar čovjek.

– On je ovdje živio do početka rata i potom se odselio u Srbiju, gdje se snašao i ostao da živi. Nekoliko puta godišnje bi dolazio u selo i prvo smo mislili da je djevojka koja dolazi sa njim neka njegova rođaka, ali smo kasnije čuli da su oni bili u ljubavnoj vezi – rekla je pomenuta mještanka.

Prema njenim riječima, niko u selu nije ni znao šta se desilo dok nisu vidjeli policijska kola kako prolaze.

– Potom sam od mještana čula da su pronađena dva leša. Navodno je ona imala porodicu u Srbiji, a nije mogla ostaviti ni njih ni­ Popovića, pa su odlučili da sebi zajedno oduzmu život – istakla je naša sagovornica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se