10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Liga šampiona: Atletiko na Real, PSŽ i Barsa

U četvrtfinalu Lige šamiona gledaćemo reprizu prošlosezonskog finala, duel Atletika i Reala, te okršaj Pari Sen Žermena i Barselone.

Jedan od favorita minhenski Bajern će u prvom meču gostovati Portu, dok će suvereni šampion Italije Juventus dočekati Monako.

Atletiko će dočekati gradskog rivala na Visente Kalderonu u prvom duelu, dok će Katalonci putovati u Pariz.

Četvrtfinalni mečevi su na programu 14/15. i 21/22. aprila, polufinala 5/6. i 12/13. maja, a finale 6. juna u Berlinu. Titulu prvaka Evrope brani Real Madrid.

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi u četvrtfinalne mečeve LŠ ulaze izjednačeni sa po 75 golova u elitnom takmičenju. Svedoci smo istorijskog okršaja dvojice fantastičnih fudbalera, piše B92.

Atletiko – Real

Real je prošle sezone u Lisabonu gubio do nadoknade vremena, kada je Serhio Ramos izjednačio glavom, da bi potom „kraljevski klub“ nadigrao gradskog rivala u produžecima i osvojio desetu titulu prvaka Evrope (4:1). Od tog finala odigrano je šest madridskih derbija, a Real nijednom nije uspio da pobijedi Atletiko.

PSŽ – Barsa

Pariski klub je već „preskočio“ jednu veliku prepreku, lidera Premijer lige Čelsi, a sada ga čeka drugi gigant, lider Primere Barselona. Ovo je idealna šansa „svecima“ da se revanširaju Kataloncima za eliminaciju u istoj rundi od pre dve sezone. Tada je Barsa prošla dalje zahvaljujući većem broju golova u gostima (2:2, 1:1).

Porto – Bajern

Treći put Portugalci i Nemci se susreću u četvrtfinalu takmičenja, prvi put od 2000. godine. Bavarci nikad nisu eliminisani od Porta u nokaut fazi takmičenja, a pobjeda nad Šahtjorom 7:0 u osmini finala dovoljno govori ko je ovde favorit, a ko autsajder.

Juve – Monako

Fortuna je pogledala „Staru damu“, donijela je Juventusu nominalno „najlakšeg“ rivala, što je Italijane posebno obradovalo jer u četvrtfinalu LŠ neće moći da računaju na Pola Pogbu. Svakako da tim koji je eliminisao Arsenal, pobijedivši ga 3:1 u Londonu se ne može nazvati „lakim“ protivnikom, ipak Juve na čelu sa Karlosom Tevesom ne bi smio da propusti ovakvu šansu da se plasira među četiri najbolja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se