5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Kvar na dalekovodu uzrokovao prekid napajanja električnom energijom u Zvorniku

Danas je u dva navrata nestalo električne energije u Zvorniku i okolnim mjestima.

Kako su nam rekli iz preduzeća Elektro Bijeljina, radna jedinica Zvornik, prekid napajanja električnom energijom domaćinstava i privrednih subjekata uzrokovan je iskakanjem 35/10 Kv dalekovoda koji napaja Zvornik. Kvar se desio uslijed lošeg vremena i snijega te opterećenja.

Radnici Elektro Bijeljine, RJ Zvornik čitav dan su na terenu pokušavajuću da saniraju kvar i omoguće kvalitetno snabdijevanje za domaćinstva. Napajnje je trenutno normalizovano, a iz Elektro Bijeljine su nam rekli da će se potruditi da tako i ostane, iako ne mogu da obećaju da do novog iskaknja neće doći.

Vremenska prognoza za Zvornik u narednih par dana i noćaš (AccuWeather)
Vremenska prognoza za Zvornik u narednih par dana i noćaš (AccuWeather)

Prema vremenskoj prognozi Hidrometeorološkog zavoda, veće padavine na području opštine Zvornik, koje su počele sinoć, nastavile su se toku današnjeg. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda očekuje se i noćas i sutra.

Služba civilne zaštite i Opštinska uprava Zvornik organizovani su na stalnom praćenju situacije na terenu. U koritu su i rijeka Drina i Hoča i Sapna, kako su nam rekli iz zvorničke civilne zaštite noćas će i ostati tako. Danas je bilo manjih problema sa kanalskom mrežom u Čelopeku pored magistralnog puta, ali i to je riješeno intervencijom Zvornik-puteva.

Služba civilne zaštite i Opštinska uprava preduzimaju neophodne mjere pripravnosti uz obezbjeđivanje određene količine materijalno-tehničkih sredstava.

Dežurni telefon koji je na raspolaganju građanima za sve informacije je 056/210-853 u Službi civilne zaštite.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se