12 C
Zvornik
20. април 2024.

Ilić: Tim pokazao timski duh i borbenost

Nakon dužeg vremena Drina je konačno zabilježila pobjedu na svom terenu upisavši tako četvrti trijumf u sezoni.

Zvorničani su na otvaranju proljećne polusezone bili bolji od Veleža sa 3:1 i sada sa mnogo olakšanja nastavljaju prvenstvo.

Jedan od junaka subotnje pobjede je Aleksandar Ilić koji je na efektan način postigao drugi gol. Mladi napadač ističe da zbog teškog terena kvalitet nije mogao doći do izražaja.

„Bez obzira što je Velež izuzetno kvalitetna ekipa smatram da smo mi, iako tabela govori drugačije, kvalitetniji, ali nažalost kvalitet u subotu zbog teškog terena nije mogao doći do izražaja. Teško je bilo igrati i kao što ste mogli vidjeti sva tri gola su došla skoro iz prekida. Mi smo se prije utakmice pribojavali imperativa pobjede i teškog terena. Posebno nam je bilo teško kad smo primili gol ali ta nesrećna okolnost kao da nam je pomogla te smo ubrzo došli do naše igre iz koje su proistakla tri gola“, kaže Ilić.

Ono što je još važnije, dodaje Ilić, tim je pokazao timski duh i borbenost a raduje i zavidna efikasnost.

On se posle dužeg vremena vratio u prvi tim. Na zimskim pripremama postigao je tri gola, trener Mićić se odlučio da mu da šansu protiv Veleža od prvog minuta što je mladi fudbaler umio itekako da iskoristi na najbolji način.

„Postigao sam svoj prvi gol u sezoni poslije dužeg neigranja, na pripremama sam postigao tri i nadam se da će taj trend biti nastavljen i u narednim utakmicama. Očekujem još bolju igru a vremenom će, nadam se, sve doći na svoje“, ističe ovaj mladi fudbaler.

Ilić vjeruje da ekipa može do povoljnog rezultata u Mostaru protiv aktuelnog prvaka BiH.

„Zrinjski se sa Sarajevom i Širokim Brijegom bori za prvo mjesto i oni te ambicije imaju svake sezone. Gostovanje jeste teško ali imamo šansu i u Mostar nećemo ići na izlet nego da se borimo i da ostvarmo što povoljniji rezultat“, jasan je Ilić.

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se