12 C
Zvornik
20. април 2024.

Grahovac: U Zvorniku nije izražen broj žalbi (foto)

Ombudsman za djecu Republike Srpske Nada Grahovac izjavila je večeras da opština Zvornik spada u red onih lokalnih zajednica u kojima nije izražen broj žalbi u vezi sa ugrožavanjem ljudskih prava.

Grahovac je prije sastanka sa Savjetom roditelja zvorničke Osnovne škole „Sveti Sava“ rekla Srni da je u Zvorniku bilo pojedinačnih slučajeva, ali da to nije naročito izraženo, jer se radi o pojedinačnim slučajevima, za razliku od sredina u kojima ima svakodnevnih primjedbi na rad centara za socijalni rad ili pojedinih vaspitno-obrazovnih ustanova,

Ističući da je došla u Zvornik po pozivu Savjeta roditelja, Grahovac je rekla da je Osnovna škola „Sveti Sava“ jedna od rijetkih škola koja je vidjela potrebu da zajedno sa ombudsmanom podijeli neka razmišljanja, teme, da zajedno iniciramo neke aktivnosti.

Ona je dodala da Ombudsman za djecu u izvještaju ukazuje da je saradnja roditelja i škole od prvorazrednog značaja. „Nema tog problema, a tiče se djece, koji se ne može riješiti ako postoji saradnja škole i roditelja, a ako nema te saradnje onda sve može biti problem“, rekla je Grahovac.

Grahovac je rekla da će njeni saradnici sutra sa Savjetom učenika ove škole održati radionicu, dok će sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem razgovarati o zbrinjavanju djece sa smetnjama u razvoju.

„Obavještena sam da Zvornik treba da dobije centar za djecu sa smetnjama u razvoju, a to je posebna zahtjevna i osjetljiva oblast, jer u Zvorniku ima više od stotinu djece koja imaju različite smetnje u razvoju. Mislim da nam je to dodatno važno“, rekla je Grahovac.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Radomir Petrović rekao je da je Savjet roditelja ove škole u svom radu planirao da održi jedan sastanak sa Ombudsmanom za djecu Republike Srpske, što i realizuju.

„Predstavnici Ombudsmana sutra će održati radionicu sa Savjetom učenika, gdje će im prezentovati njihova prava, a biće razgovarano o vršnjačkom nasilju, pedofiliji, uticaju interneta na učenike, kao i druga aktuelna pitanja današnjice“, rekao je Petrović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se