4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Drina šokirala Plemiće: Zrinjski se provukao, Drini bod i žal za sva tri

Fudbaleri Drine uspjeli su protiv mostarskog Zeinjskog da izvuku značajan bod u 17. kolu BHT PL BiH budući da je konačan rezultat bio 1:1. Zrinjski je bio veliki favorit protiv Drine, ali gosti iz Zvornika mogli su čak i da slave pobjedu Pod Bijelim brijegom.

Domaćin je bio bolji u prvom dijelu, napadao i stvarao šanse, ali je Drina uspjela da se odbrani.

U prvim mintuama utakmice Muminović je imao jednu šansu za Zrinjski, ali nije bio precizan da bi potom golmana Drine zagrijao i Radeljić, ali promjene rezultata nije bilo.

Muminović je u 59. minuti pogodio za vodstvo Zrinjskog, ali radost domaćih trajala je svega četiri minute. Mrkaić je iz prvog ozbiljnog napada donio Drini izjednačenje.

Drina je u 78. minuti susreta mogla i do potpunog prekoreta, ali je Mrkaić nakon ubačaja Filipovića iz kornera šutirao pored gola.

Već u narednom napadu golman Drine, Maksimović brani udarac napadača mostarskog kluba Krešimira Kordića koji iz izgledne situacije nije šutirao najbolje.

Do kraja utakmice viđene su još dvije stopostotne šanse, ali je prvobitno Mrkaić iako je zaobišao golmana Dujkovića promašio odličnu šansu, a potom i Filipović kojemu je Dujković odbranio udarac iako je ovaj bio u situaciji jedan na jedan.

Zrinjski: Dujković, Radulović, Radeljić, Muminović, Pehar, Šćepanović, Stojkić, Todorović, Stojanović, Mevlja, Nikolić

Drina: Maksimović, Filipović, Ćulibrk, Kikić, Mrkaić, Vasić, Memović, Ilić, Đerić, Bošković, Blagojević

Uskoro opširnije…

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se