8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Drina sama odlučuje o svojoj sudbini

Tri dana nakon šokantnog poraza od Mladosti iz Velike Obarske, fudbaleri Drine danas su odradili trening na Gradskom stadionu u Zvorniku.

Poslije nedjeljne smjene dosadašnjeg trenera Dragana Mićića, od strane Upravnog odbora kluba, kormilo tima je, bar privremeno, preuzeo pomoćni trener Svetozar Vukašinović.

Vukašinović je u izjavi za zvanični sajt kluba istakao da je ova vijest za njega predstavljala jednu vrstu šoka.

„Ovakve stvari su sigurno šokantne i u principu ne volim te šok terapije. Ja i Mićić smo sarađivali četiri godine izuzetno dobro ali tako je to u ovom poslu. Preuzimam obavezu, vojnik sam kluba, nemam nikakvog straha, imam ambiciju i ne plašim se izazova“, rekao je Vukašinović.

Pred njim je izuzetno zahtjevan posao, povratiti ekipi samopouzdanje poslije iznenađujućeg poraza.

„Jesmo poljuljani ali izgubili smo jednu bitku, nismo izgubili rat. Još uvijek sami odlučujemo o svojoj sudbini, još dosta bodova je u igri i dokle god sami odlučujemo mi smo u prednosti. Ekipu treba više podići psihološki nego fizički, svako sam sa sobom da razmisli kako je odigrao ovu zadnju utakmicu, da se skupimo i to je to“, ističe Vukašinović.

Iako se ovog vikenda ne igraju utakmice Premijer lige, pred Drinom je izuzetno naporan period.

„Virtuelno djeluje da je pauza ali u stvari nije, mi već u petak imamo jaku kontrolnu utakmicu sa Voždovcem u Beogradu, onda nam u srijedu slijedi polufinale Kupa RS, koji ove godine želimo da osvojimo i prvenstvena utakmica u nedjelju. Znači, pauza nije velika, moramo kratko i brzo raditi, slijedi nam osam utakmica u aprilu što je izuzetno naporno“, zaključio je Vukašinović.

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se