7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

DRINA RAZOČARALA: Mladost nosi sva tri boda iz Zvornika (foto)

Fudbaleri Drine razočarali su danas mnogobrojnu domaću publiku u Zvorniku izgubivši 2:0, od direktnog konkurenta u borbi za opstanak, Mladosti iz Velike Obarske.

Više od poraza boli činjenica da Zvorničani tokom 90 minuta igre nisu pokazali gotovo ništa a dva gola Mladosti postignuta su nakon greške domaće odbrane.

Uz sve to, Drina će u narednoj utakmici biti lišena pomoći štopera Slavka Ćulibrka, koji je na potpuno amaterski način dobio crveni karton, i Dejana Blagojevića, koji je zaradio tri žuta kartona u tri utakmice zaredom.

Obje ekipe u meč su ušle veoma stegnuto, bez konkretnih prilika i sa visokom dozom nervoze.

Drina je imala početnu terensku inicjativu ali prvu solidnu priliku imaju gosti u 20. minutu preko Komarčevića. Dva minuta kasnije Ćulibrk loše reaguje u šesnaestercu Drine te zamalo postiže autogol.

U 28. minutu „hladan tuš“ u Zvorniku. Komarčević je uputio udarac u šesnaesterac domaćih a lopta se odbija od jednog igrača Drine do Markovića koji pogađa gol za 0:1.

Drina je pokušala uzvratiti preko Filipovića u 38. minutu, kada izvodi slobodan udarac a loptu u korner izbacuje golman Budaković. Filipović je potom iz kornera ubacio loptu za Memovića, koji glavom šalje loptu pored gola.

Kada se činilo da je Drina došla do svoje igre, jedna greška odbrane donijela je drugi gol za Mladost.

U 39. minutu poigravali su se fudbaleri Drine u svom šesnaestercu a lopta dolazi do Ćovina koji upošljava Komarčevića kome nije bilo teško da postigne drugi gol za svoju ekipu.

S tim rezultatom se otišlo na odmor a u nastavku trener Dragan Mićić uvođenjem Vasića i izvođenjem Nedeljkovića pokušava da osvježi srednji red.

I činilo se da su Zvorničani u prva tri minuta drugog poluvremena krenuli u preokret. Ređale su se prilike preko Blagojevića, Vasića i Filipovića ali mreža gostiju je ostala netaknuta a igra Drine, kako se bližio kraj, bivala je sve lošija.

Komarčević je mogao postići i treći gol za svoju ekipu, kada je odlično prešao Ćulibrka, ali golman Drine Maksimović odlično reaguje.

Dva minuta kasnije nevjerovatno kakav naivan potez Ćulibrka. Dok se spremala izmjena u timu gostiju, Ćulibrk je laktom udario Ćovina a sudija Ilija Živković iz Orašja pokazuje direktan crveni karton.

Od tog momenta je svima na Gradskom stadionu bilo jasno da će Drina danas ostati „praznih šaka“ a Mladost je u 75. minutu bila u odličnoj šansi kada je sa 20-ak metara loptu raspalio Marković a Maksimović paradom spriječava da gosti stignu do ubjedljive pobjede.

Na samom kraju utakmice pomenućemo i priliku Filipovića, kada je šutirao iz daljine ali lopta odlazi pored gola Mladosti.

Na kraju je ostalo 2:0 za Mladost, zaslužena pobjeda koja je aktivno ostavlja u trci u borbi za opstanak. U taboru Drine u narednom periodu, sasvim sigurno, slijedi dublja analiza današnje katastrofalne igre.

U Premijer ligi BiH na redu je pauza zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo a fudbaleri Drine na teren će 1. aprila, kada na svom terenu dočekuju Krupu u okviru polufinala Kupa RS.

FK DRINA Zvornik – FK MLADOST Velika Obarska 0:2 (0:2)

Strijelci: 0:1 – Marković u 28. minutu; 0:2 – Komarčević u 39. minutu; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 800; Glavni sudija: Ilija Živković (Orašje); Žuti kartoni: Kikić, Blagojević, Filipović (Drina), Čurić, Cicmil (Mladost); Crveni karton: Ćulibrk (Drina).

DRINA: Maksimović, Milošević, Filipović, Ćulibrk, Kikić (Od 76. minuta Đerić), Mrkaić, Lazarević, Memović, Ilić (Od 71. minuta Ivanović), Nedeljković (Od 45. minuta Vasić), Blagojević. Trener: Dragan Mićić.

MLADOST: Budaković, Hodžić, Cicmil, Trifković, Marković, Perić (Od 92. minuta Blagojević), Čurić (Od 81. minuta Ibrić), Komarčević, Mišan, Ćovin (Od 70. minuta Mazić), Jevtić. Trener: Slavoljub Bubanja.

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se