8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Dogovorena nova Vlada FBiH

SARAJEVO – Nakon održanih konsultacija sa kandidatima SDA, HDZ BiH i DF-a za federlane ministre, predsjednik FBiH Marinko Čavara i potpredsjednici Melika Mahmutbegović i Milan Dunović zajedno su potpisali odluku o imenovanju nove Vlade FBiH.

Sutra u 12 časova je sjednica Predstavničkog Doma parlamenta Federacije na kojoj ce biti imenovana Vlada i predstavljen ekspoze novoimenivanog premijera Fadila Novalića, javljaju Nezavisne novine.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i potpredsjednici, razgovarali su odvojeno sa svim kandidatima za ministarske pozicije.

Nakon sastanka Čavara je kazao kako je optimističan da će ovi kandidati na budućim pozicijama moći napraviti iskorak u svom radu na čelu Federcije BiH.

Novoimenovani premijer Fadil Novalić je novinarima rekao da je zadovoljan sastavom Vlade, jer prema njegovom mišljenju dosta ljudi dolazi iz realnog sektora kao i da će njegova Vlada imati tri prioriteta, a sva tri se odnose na ekonomske reforme.

Novalić je danas istakao da privremeno finansiranje FBiH istice 31. marta i da do tada parlament mora usvojiti budžet za ovu godinu .

“Do tada ima dovoljno vremena da nova vlada pogleda budžet koji je sastavila bivša vlada i da uradi izmjene neophodne kako bi do kraja ovog mjeseca parlament usvojio budžet i time spriječio kolaps FBiH”, rekao je Novalić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se