18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Cvijanović: EU poslala pozitivnu poruku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je Evropska unija /EU/ najnovijom inicijativom poslala pozitivnu poruku, ali da je ključ procesa evropskih integracija uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije koji mora biti zasnovan na ustavnim nadležnostima svih nivoa vlasti.

Cvijanovićeva je u razgovoru sa ambasadorom Češke u BiH Jakubom Skalnikom o  najnovijoj inicijativi  EU koja bi trebalo da omogući brže kretanje BiH ka EU i mogućnostima za stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

napomenula da na putu ka EU i dalje jedan od uslova ostaje provođenje odluke „Sejdić-Finci“ o kojem Republika Srpska ima usaglašen stav.

Premijer Srpske upoznala je ambasadora i o glavnim pravcima djelovanja Vlade u oblasti privrede predviđenih Ekonomskom politikom za 2015. godinu, čiji je cilj rasterećenje privrede, očuvanje socijalne sigurnosti i zapošljavanje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se