23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bratunac: Žene dobile sisteme za navodnjavanje plantaža

BRATUNAC – Udruženje žena „Priroda“ iz Bratunca predalo je na upotrebu 14 novih sistema za navodnjavanje plantaža povrća i voća ženama članovima ovog udruženja, čiji su malinjaci i povrtnjaci oštećeni u prošlogodišnjim poplavama.

Ova donacija obezbijeđena je u okviru projekta pružanja pomoći ženama iz ruralnih sredina kojima je poljoprivreda izvor egzistencije, a poplave su im nanijele štetu i onemogućile rad i zaradu.

Projekat ekonomskog oporavka i pružanja pomoći tim ženama udruženje „Priroda“ realizuje uz podršku Fondacije za osnaživanje žena BiH.

Predstavnik ovog udruženja Željana Pjevalica rekla je da ovaj projekat doprinosi ekonomskom osnaživanju žena i stvaranju uslova za intenzivnije bavljenje malinarstvom, uzgojem kupine i jagode, ali i ostalog voća i drugom poljoprivrednom proizvodnjom kao što je uzgoj kornišona, te plastenička proizvodnja povrća, jer je navodnjavanje veoma važno za svaku od tih djelatnosti.

Žene koje su dobile sisteme za navodnjavanje kažu da im je ovo veliki podsticaj za dalji rad i potvrda da nisu prepuštene same sebi, da se njihov rad cijeni i ima smisla te da će još više raditi na unapređenju i proširenju poljoprivredne proizvodnje u bratunačkoj opštini.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se