18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Beba ugušena, pa bačena na divlju deponiju!

VITEZ – Žensko novorođenče, čije je mrtvo tijelo otkriveno u subotu u napuštenom kamenolomu u mjestu Veliki Mošunj, u opštini Vitez, nije živjelo više od 12 sati, pokazala je obdukcija koju je naložio tužilac.

Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, kazao nam je danas kako je obdukcijom utvrđeno da je dijete rođeno živo te kako je smrt nastupila gušenjem.

Za roditeljima koji su počinili ovo gnusno djelo, koje je šokiralo cijelu zemlju, i dalje se traga, a do zaključenja ovog broja „Nezavisnih“, velikih pomaka u istrazi nije bilo.

„Intenzivno se radi na utvrđivanju identiteta počinilaca i zasad nemamo nikakvih novih detalja“, kazao je danas Prohan.

Kako saznaju Nezavisne novine, policija aktivno istražuje po školama, ambulantama, bolnicama i drugim ustanovama u Vitezu kako bi došla do bilo kakve korisne informacije koja bi ih odvela do počinioca.

Pomoć onih koji znaju bilo šta u vezi s ovim čedomorstvom dobro bi došla policiji pa ona apeluje na sve koji bilo šta znaju da se jave.

Podsjećamo, u subotu, oko 13 časova, bebu je slučajno pronašao čovjek koji je prikupljao sekundarne sirovine, a koji je odmah nakon toga obavijestio policiju, da bi dežurni tužilac odmah naredio obdukciju.

Istragom je utvrđeno kako je beba bačena u noći sa petka na subotu, a bila je ostavljena u torbi i umotana u ćebe.

Tijelo je sasvim slučano pronađeno, jer je provalija u koju je bačeno duboka, a nalazi se najmanje pola kilometra od najbližih kuća i često se koristi kao divlja deponija.

Mještani Velikog Mošunja i Viteza zgroženi su činom koji je njihovo mjesto u proteklih nekoliko dana smjestio u žižu javnosti.

„Ne mogu da vjerujem da neko to može uraditi svom djetetu i ne znam kakav to čovjek moraš biti da dio sebe i nečega što si stvorio tek tako odbaciš u provaliju u koju ljudi bacaju smeće. To nisu roditelji, to su monstrumi“, kazao nam je jedan mještanin, koji nije želio da mu navodimo ime.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se