14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

BAJIĆ PROMOVISAN U DRINI: Očekuje nas izuzetno težak posao!

Novoizabrani šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Drina, Srđan Bajić danas je promovisan u prostorijama pres sale Gradskog stadiona.

Na promociji novog trenera prisustvovali su i Miodrag Jevtić, predsjednik FK Drina i Milan Đokić, sportski direktor kluba.

U obraćanju medijima, Bajić se zahvalio ljudima iz FK Drina koji su mu ukazali povjerenje da u nastavku prvenstva vodi zvorničkog premijerligaša.

„Ne bih držao neke velike govore na početku mog bitisanja ovde u Drini, više volim da radim na terenu ali eto radi nekog običaja reći ću par rečenica. U nastavku sezone očekuje nas izuzetno težak posao, odnosno zadatak. Drina trenutno ima 18 bodova i kad se pogleda tabela nije puno ali nije ni malo, međutim, poznavajući prilike u ovoj našoj ligi ja očekujem izuzetno težak zadatak. Kada ovo govorim ne bježim od odgovornosti, čak naprotiv, želim da se uhvatim u koštac sa problemima. Nadam se da ću biti izuzetno zadovoljan kada se 30. juna ovde ponovo nađemo i kažemo da smo ostvarili zacrtani cilj“, rekao je u svom prvom obraćanju Srđan Bajić.

On je izrazio nadu da će do kraja prvenstva svi biti u funkciji kluba.

„Isto tako očekujem i podršku navijača, kao i vas novinara, bilo bi fino da i naredne godine Zvornik gleda premijerligaša“, istakao je Bajić.

Bajić je rekao da poznaje poprilično dobro fudbalere Drine ali da se sa nekim upoznao ovih dana. U petak je imao i priliku da ih pogleda uživo u prijateljskom susretu sa Voždovcem u Beogradu.

Dodao je i da Drinu u narednom periodu očekuje težak raspored ali da će dati sve od sebe da ciljeve kluba sprovede u djelo.

„Uhvatio sam se u koštac, znao sam kakav nas raspored očekuje. Ono što mogu obećati je da ću dati sve od sebe, pokušaću jednom novom energijom da probudim emocije kod igrača a kad kod ljudi probudite emocije onda možete sa njima raditi ono što zamislite i da sprovedete neki svoj plan“, rekao je Bajić.

Što se tiče ugovora, Bajić je sa Drinom potpisao do kraja sezone a ukoliko se ispune ciljevi doći će do produženja saradnje.

Na predstavljanju novog šefa stručnog štaba Miodrag Jevtić, predsjednik Drine iskoristio je priliku prvo da se zahvali Draganu Mićiću na dosadašnjem radu te mu poželio sve najbolje u daljoj trenerskoj karijeri.

„Mi nismo sjedili skrštenih ruku, preduzeli smo sve potrebne aktivnosti da nađemo zamjenu za šefa stručnog štaba i izbor je pao na gospodina Srđana Bajića, kome želim dobrodošlicu u naš grad i naš klub. Srđan Bajić poznaje prilike u Premijer ligi BiH i takođe ispunjava formalne uslove sa aspekta licenci, znači pored suštinskih kvaliteta posjeduje i formalne kvalitete da obavlja ovu veoma tešku i složenu funkciju. Srđan Bajić će imati saradnike u fudbalerima, u publici i naravno u Upravi, i svi mi zajedno radićemo da ostvarimo naše zacrtane ciljeve za ovu godinu. Primarni cilj je da zadržimo status premijerligaša a drugi cilj je da osvojimo Kup RS“, rekao je Jevtić.

On je svoje izlaganje završio riječima tj. sloganom „Drina je jedna, Drina se voli“.

Sportski direktor Milan Đokić izjavio je da, i pored smjene trenera, ambicije kluba ostaju iste.

„To je opstanak u Premijer ligi BiH i osvajanje Kupa RS i iz tog razloga smo doveli trenera koji poznaje prilike u bosansko-hercegovačkom fudbalu i mislim da smo našli pravo rješenje za klupu Drine“, istakao je Đokić.

On je iskoristio priliku da najavi polufinalni meč Kupa RS u srijedu protiv Krupe na Gradskom stadionu u Zvorniku. Utakmica se igra od 15 časova a ulaz na tribine biće slobodan.

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se