12 C
Zvornik
20. април 2024.

Atletičari Zvornika na dva takmičenja: Uspješni kao i uvijek!

Ovog vikenda atletičari Zvornika učestvovali su na dva takmičenja u Sarajevu na Zimskom prvenstvu BiH u skokovima i u Novom Sadu na Humanitarnoj trci -trčim za dečiji osmjeh.

Na prvenstvu BiH osvojili su pet medalja jednu zlatnu dvije srebrne i dvije bronzane.

-U konkurenciji starijih juniorki pobjedila je Nataša Gligorović u troskoku skokom od 10,83. Kod mlađih juniorki i juniora Stana Savić i Petar Mandić u troskoku zauzeli su drugo mjesto, dok je u konkurenciji starijih pionirki Sonja Vasilić u troskoku osvojila bronzanu medalju, a mlađa pionirka Milica Pelemiš takođe je bila treća – rekao nam je trener AK Zvornik, Momčilo Mandić.

U Novom Sadu u trci za dječiji osmjeh atletičari Zvornika dostojno su reprezentovali svoj klub i grad osvojivši osam medalja.

Posebno treba istaći pobjedu Branislava Vanovca u trci na 400 m, zatim drugo mjesto Manojlović Alesandra na 1200 m, treće mjesto Jelene Macanović na 1200 m i Tare Bošković na 400 m.

Medalje su osvojili i Petar Mandić, Stana Savić i Kristina Žugić na 4,5 kilometra i veteran Momčilo Mandić na 11 km.

U aprilu atletičare Zvornika očekuje nekoliko jakih takmičenja.

-Nadamo se većoj podršci opštine Zvornik za nastup ovih mladih takmičara koji na najbolji način predstavljaju svoj grad i klub – rekao je trener  Mandić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se