15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Alumina: Isplata stimulativnog dijela od 173 marke i uz martovsku platu

ZVORNIK – Stimulativni dio koji je u proteklom periodu redovno isplaćivan zaposlenima u kompaniji „Alumina“ u Zvorniku, biće nastavljen i uz martovsku platu, dogovor je predstavnika Sindikata metalske industrije i rudarstva i menadžmenta ove fabrike. Prema ovom dogovoru, radnici „Alumine“ će uz isplatu plate za mart imati stimulativni dio u iznosu od 173 KM, dok će se, kako je zaključeno, u aprilu održati novi pregovori na kojima će se dogovoriti principi i model za isplatu plata u narednom periodu.

Na današnjem sastanku, kome je prisustvovao i predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić, Sindikat i menadžment su se dogovorili da se u preduzeću mora gajiti jedinstvo svih zaposlenih radnika u cilju očuvanja privrednog ambijenta, te da se samo kroz kvalitetno izvršavanje radnih zadataka može očuvati status preduzeća na evropskom i svjetskom tržištu.

U tom pravcu, istaknuto je, Sindikat poziva sve zaposlene u „Alumini“ da ovom pitanju posvete posebnu pažnju, jer, kako je rečeno, očuvanje preduzeća je i očuvanje egzistencije kako radnika, tako i njihovih porodica.

Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Tane Peulić je ocijenio da su ovakvim dijalogom između poslodavca i sindikata sigurno stvorene sve kvalitetne i pozitivne pretpostavke da se sva pitanja mogu rješavati dogovorom, jer je to jedini način kako savremene firme u svijetu rade.

„Na osnovu analize dosadašnjih pregovora sindikata sa menadžmentom i upravom „Alumine“, mogu da konstatujem da su svi dogovori ispoštovani“, rekao je Peulić i dodao da posebno raduje što je u „Alumini“ sačuvan nivo isplata plata i drugih primanja uz trend daljeg rasta.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#ededed“ arrow=“yes“ align=“right“]Svi dogovori ispoštovani[/quote]

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić, govoreći o aktuelnoj situaciji u privrednom društvu, je rekao da se u kompaniji intenzivno radi na novim proizvodnim programima, kako bi se obezbijedila još bolja tržišna pozicija za fabriku.

„Svijet nas neće čekati, moramo biti hitri i djelovati prema potrebama tržišta“, naglasio je Matić, i dodao su radnici veoma bitan resurs ove fabrike.

Na današnjem sastanku bilo je govora i o regulisanju pitanja odlaska radnika u penziju zbog problema sa neuplaćenim doprinosima iz ranijeg perioda prije pokretanja stečajnog postupka u Fabrici glinice “Birač”.

Dogovoreno je da se ovim radnicima reguliše status u što kraćem roku i na zadovoljavajući način.

Zahvaljujući velikim naporima i ličnom angažovanju predsjednika Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, Taneta Peulića, uz razumijevanje nadležnih ministarstava i Vlade Republike Srpske, do sada su, kroz socijalni program Vlade Srpske, uplaćena sredstva za povezivanje radnog staža za 76 radnika ove fabrike.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se