5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Raspisan Javni poziv za korišćenje preostalih sredstava po Projektu podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju

Goran Petrović, šef zvorničkog Biroa za zapošljavanje, izrazio je danas očekivanje da će poslodavci u dovoljnom broju podneti zahtjeve za zapošljavanje lica u okviru Projekta podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju (SSNESP).

„Juče je raspisan Javni poziv za korišćenje preostalih sredstava po Projektu podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju (SSNESP). Realizacija ovog projekta počela je krajem 2011. godine za koji je Vladi Republike Srpske odobren kredit Svjetske banke u iznosu 6 miliona američkih dolara i iz kojeg su preostala sredstva u visini 405.868 KM. Po ovom pozivu poslodavci do 7. aprila 2015. godine treba da podnesu zahtjeve za odobravanje sredstava za zapošljavanje u iznosu 750,00 KM po jednom radniku na period od minimalno 6 mjeseci“, rekao je Petrović.

On je dodao da je u prošloj godini preko ovog programa zapošljeno 75 radnika kod poslodavaca i još 52 lica u okviru samozapošljavanja.

„Mi ovi putem želimo da upoznamo poslodavce koji su zainteresovani da prime lica sa stepenom stručnog obrazovanja od nk do visoke stručne spreme. Prioritet u zapošljavanju imaće lica iz kategorije lica u stanju socijalne potrebe i nezaposlena lica koja aktivno traže posao, a iz kategorije su teško zapošljivih lica. To su lica starosti do 35 godina i preko 40 godina koja aktivno traže posao, na evidenciji Biroa su duže od 1 godine i koja imaju manje od 5 godina za jedan od uslova za ostvarivanje prava na penziju. Ovo je aktivna mjera kojom želimo da povećamo zaposlenost, i u tom pravcu ja sam već obišao jedan broj poslodavaca kod kojih postoji interesovanje, naročito kod firmi koje se bave sezonskm poslovima. Nadamo se da će biti dovoljan broj zahtjeva i da će oni biti pozitivno riješeni na organima našeg Zavoda“, istakao je Petrović.

Na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Zvorniku nalazi se oko 5.200 lica koja aktivno traže posao, dok je još oko 3.600 lica po drugom osnovu. U strukturi nezaposlenih najviše je kv radnika 1.600, sa srednjom stručnom spremom 1.500, nk radnika 1.340 i ostalo su sa višom i visokom stručnom spremom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se