3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Zvornički srednjoškolci osvojili dvije srebrne nagrade u Sloveniji

Nagrađena dva projekta na Sajmu turizma u Sloveniji

ZVORNIK – Sa projektima „Vukov Tršić” i „Legenda o prokletoj Jerijini” učenci SŠC „Petar Kočić” iz Zvornika osvojili su dvije srebrne nagrade na Sajmu turizma u Ljubljani, koji pod sloganom „Više znanja za više turizma” organizuje Turistički savez Slovenije.

[quote bgcolor=“#e5e5e5″ arrow=“yes“ align=“right“]

Nastavljena međunarodna saradnja

Pisićeva je posebno istakla da su se kroz saradnju srednjih škola iz Zvornika i Sežane ova dva grada pobratimila.

– I ove godine smo poslije sajma bili njihovi gosti. Obišli smo Kopar, Piran i Portorož i sa kolegama razmijenili iskustva. Ovo je posebno bilo značajno za naše učenike kako bi naučili što više i razmijenili iskustva sa vršnjacima iz zemalja EU – rekla je Pisićeva.

[/quote]

Na sajmu je učestvovalo 39 srednjih škola iz Italije, BiH, Srbije i zemlje domaćina. Po riječima direktorice škole, Biljane Pisićoni već nekoliko godina učestvuju na ovom sajmu.

– Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima jer su na sajmu uglavnom učestvovale ugostiteljske škole koje se namjenski pripremaju za ovakve sajmove, a koji je ove godine bio najkvalitetniji po projektima. Nas su predstavljali učenici i profesori iz gimnazije i ekonomske škole. Ovo je bila prilika da učenici predstave naš grad i RS, odnosno njihove turističke potencijale. Posebno nas je obradovalo interesovanje ljudi u Ljubljani za naše projekte, a mi smo se trudili da kroz propagandni materijal što bliže prikažemo naše turističke mogućnosti – rekla je Pisićeva.

Pogledajte jedan od promo videa sa kojim su srednjoškloci učestvovali na takmičenju:

[mom_video type=“youtube“ id=“xLKKhPqWb0c“]

Zoran Kuljić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se