18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Zbog klizišta evakuisana jedna porodica kod Kalesije

TUZLA – Na području opštine Kalesija došlo je do reaktiviranja klizišta na više lokacija koja ugrožavaju stambene objekte, a jedna porodica je evakuisana.

U naselju Horozovina evakuisana je jedna porodica iz stambenog objekta koji je ugrožen klizištem i smještena u prihvatni centar u Jeginov Lug kod Kalesije.

I u naselju Babajići ugrožen je jedan stambeni objekat, dok su u naselju Donje Hrasno ugrožena četiri stambena objekta, podaci su opštinskih službi Civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona.

Saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, odvija se usporeno, jednom trakom zbog klizišta, dok je zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han-Kalesija, u mjestu Babajići, pa je u funkciji obilaznica preko Dubrava.

Prema jučerašnjem izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoline Tuzlanskog kantona, prekomjerno zagađenje vazduha bilo je na lokalitetu Živince, dok je vazduh u Tuzli na lokalitetima Skver, Bosanski kulturni centar i Cerik odgovarao kvalitetu čistog vazduha.

Vodostaj na Hidroakumulacionom jezeru brane Modrac je 1,33 metra ispod tačke preliva, koja iznosi 200 metara nadmorske visine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se