8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Zahvalnost Peteru Handkeu za nenametljivu pomoć Srbima

BEOGRAD – Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zahvalio je u ime Vlade Srbije i srpskog naroda austrijskom piscu Peteru Handkeu za neiscrpnu ljubav, podršku i pomoć koju već godinama nenametljivo pruža Srbiji, a pogotovo Kosovu i Metohiji.

Đurić je tokom susreta u Beogradu upoznao Handkea o aktivnostima Kancelarije za Kosovo i Metohiju i planovima na prevazilaženju teškoća sa kojima se srpski narod susreće u južnoj srpskoj pokrajini, kao i o kulturnoj politici i situaciji na Univerzitetu, koji se privremeno nalazi u Kosovskoj Mitrovici.

Đurić je istakao da su humana i srdačna djela koja Handke čini za srpski narod na Kosovu i Metohiji „velika nada i istinska vera u bolje sutra i zvezda vodilja u delanju svih nas“ – saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Handke, koji se nalazi u višednevnoj posjeti Srbiji, obišao je više srpskih sredina i enklava na Kosovu i Metohiji.

Handke, dobitnik prestižne Ibzenove nagrade za 2014. godinu za pozorišno stvaralaštvo, donirao je dio novčane nagrade u iznosu od 50.000 evra za izgradnju bazena u Velikoj Hoči, na čemu mu je Đurić zahvalio.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se