15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Vlada RS utvrdila set reformskih zakonskih rješenja

Vlada Republike Srpske utvrdila je sinoć, na Prvoj posebnoj sjednici, set reformskih zakonskih rješenja planiranih Ekonomskom politikom za 2015. godinu, prenosi RTRS.

Po hitnom postupku Parlamentu će u proceduru biti dostavljen Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o fiskalnim kasama.

Utvrđeni su Nacrti zakona o porezu na dobit i porezu na nepokretnosti čime se utvrđuje jedinstvena poreska stopa na nepokretnosti za lokalne zajednice od 0,25 odsto.

Vlada je utvrdila i Nacrte Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza, obaveznim osiguranjima u saobraćaju, računovodstvu i reviziji Republike Srpske, fiskalnoj odgovornosti i odgođenom plaćanju poreskog duga.

Utvrđen je i Nacrt zakona o izmjenama zakona o porezu na dohodak, doprinosima, investicionim fondovima, izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ministarstvo finansija Republike Srpske predložiće Upravnom odboru UIO da podnese inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o akcizama u BiH.

Kada je riječ o PDV-u, Vlada Srpske predlaže da se umjesto dosadašnje jedinstvene stope PDV-a, od 17 odsto, uvedu dvije stope, i to standardna od 22 odsto i niža stopa od 10 odsto za osnovne životne namirnice, dječiju hranu i lijekove.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se