10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Sjemena za sjetvu članicama udruženja žena „Maja“

BRATUNAC, 24. FEBRUARA /SRNA/ – Udruženje žena „Maja“ iz Kravice kod Bratunca obezbijedilo je i uručilo sjemena za proljećnu sjetvu za 45 svojih članica koje žive u Kravici i okolnim selima.

Pojedinačna vrijednost doniranih paketa sjemenskog materijala i vještačkog đubriva je 150 KM.

Pomoć se sastoji od po 50 kilograma sjemenskog krompira, 50 kilograma vještačkog đubriva, tri kilograma luka /arpadžika/ i ostalih sitnih sjemena za potrebe domaćinstva.

Predsjednik ovog udruženja Nada Marković kaže da žene u ruralnim sredinama imaju ključnu ulogu u obezbjeđivanju sredstava za egzistenciju njihovih porodica, baveći se poljoprivrednom proizvodnjom.

„Članice udruženja su se, zbog teškog materijalnog stanja, izjasnile da im je prioritetno potrebno obezbijediti sjemena za proljećnu sjetvu, da bi zasijale bašte u kojima proizvode hranu za svoje porodice. Udruženje je blagovremeno reagovalo i naišli smo na podršku Fondacije za osnaživanje žena iz Sarajeva, koja je obezbijedila sredstva za nabavku paketa sjemenskog materijala i vještačkog đubriva za sjetvu za 45 članica `Maje`“, navela je Markovićeva.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se