2 C
Zvornik
20. април 2024.

Sarajevo: Bivši policajac upucao u zgradi Elektroprivrede člana Nadzornog odbora

SARAJEVO – Muškarac M. T. (1952.) koji je jutros ranio jednu osobu je priveden u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, potvrđeno je u operativnom centru.

„Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, policijski službenici su pronašli i lišili slobode M. T. koji je upotrijebio vatreno oružje i ranio F. H. Kod njega je pronađen i oduzet pištolj. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu“, rekli su za Klix.ba u MUP-u KS.

Bivši policajac Teufik Mušić zvani Tufo upucao je danas člana NO Elektroprivrede Fejsala Hrustanovića, potvrđeno je „Avazu“ iz više policijskih izvora.

Podsjećamo, nešto prije 10 sati je došlo do pucnjave u zgradi Elektroprivrede BiH u kojoj je ranjen Fejsal Hrustanović.

Povrede je zadobio u predjelu desne natkoljenice i grudnog koša, a nakon dijagnostike na Klinici urgentne medicine, Hrustanović je zadržan na liječenju u jednoj od klinika bolnice Koševo.

„Pacijent inicijala F. H. (1946) ima ustrijelnu ranu u predjelu desne strane grudnog koša i preostrijelne rane desne natkoljenice. Smješten je na Klinici za abdominalnu hirurgiju na daljnje liječenje“, izjavila je portparol KCUS-a Muamera Šehić.

Hrustanović je član Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH, a motiv pucnjave još uvijek nije poznat.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se