18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Referendum prije 2017. godine?

Generalni direktor britanske Trgovinske komore Džon Longvort izjavio je da je potrebno da se u Britaniji naredne godine održi referendum o članstvu u EU. 

„Potrebno je da se odredi datum održavanja referenduma jer period od dvije i po godine nesigurnosti nije dobar za ekonomski rast i investicije. Referendum treba da bude održan najkasnije 12 mjeseci nakon opštih izbora“, istakao je Longvort, prenosi Bi-Bi-Si. 

Britanski premijer Dejvid Kameron obećao je da će referendum o tome da li Britanija treba da ostane u EU biti održan do kraja 2017. godine, u slučaju da pobjedu na izborima 7. maja odnese njegova Konzervativna stranka. 

Najveća opoziciona stranka laburista, na čijem je čelu Ed Miliband, ne želi izlazak iz EU i ne planira održavanje referenduma ukoliko pobjedi na izborima. 

Kameron je sugerisao da bi referendum mogao biti održan prije 2017. godine ako bi sve teklo kako treba sa planiranim pregovorima Londona sa Briselom. 

Britanski dnevnik „Sandej tajms“ nešto ranije je pisao, pozivajući se na neimenovanine zvaničnike, da se britanska vlada priprema za moguće održavanje referenduma 2016. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se