5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Reakcije svjetskih medija na uspjeh Đokovića u Melburnu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković neprikosnoveni je kralj Otvorenog prvenstva Australije, jednoglasni su svjetski mediji koji sa velikim poštovanjem govore o petoj tituli srpskog tenisera u Melburnu.

„Đoković možda ne može da se mjeri sa Federerom i Nadalom po broju titula na Rolan Garosu, US Openu i Vimbldonu, ali je zato u Melburnu neprikosnovenu kralj“, konstatuje agencija Rojters.

Kako se navodi, srpski teniser je u bokserskom maniru sa 6:0 u odlučujućem četvrtom setu nokautirao Britanca Endija Mareja.

Britanski „Independfent“ u naslovu ističe da je Đoković „Čarobnjak iz Oza“, koji je došao do pete titule, dok je Marej izgubio u svom četvrtiom finalu.

Takođe, britanski list navodi da je prvi put u istoriji turnira u Melburnu odlučujući set dobijen sa 6:0.

Francuski „L’Ekip“ podsjeća da je Đoković postao prvi teniser u modernoj eri koji je Melburn osvojio pet puta – 2008, 2011, 2012, 2013. i 2015.

Francuski list ističe da je Đoković majstorskim finišom u završnici Melburna potpuno razoružao Britanca Endija Mareja.

„Đoković se pridružio velikoj četvorki – Ivanu Lendlu, Džimiju Konorsu i Andreau Agasiju sa osam osvojenih Grend slem titula“, naglašava L’Ekip i dodaje da će srpski teniser od ponedjeljka na ATP listi imati 3.800 bodova više od drugoplasiranog Ssvajcarca Rodžera Federera.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se