12 C
Zvornik
20. април 2024.

Promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“ u Zvorniku

ZVORNIK – U organizaciji Svetosavske omladinske zajednice Zvornik, u saradnji sa Domom omladine i AS-oglasom, održana je promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“, autora Veselina P. Dželetovića.

Promocija je počela pjesmom djevojčica, koje su otpjevale dvije kosovske pjesme i tako dirnule srca okupljenih. Prisutnoj publici se najprije obratio domaćin, Đorđe Deurić, direktor Doma omladine i pozdravio goste i sve prisutne. Zatim se u ime organizacije obratio i Stanislav Tomić, predsjednik Svetosavske omladinske zajednice Zvornik, koji se ukratko osvrnuo na temu okupljanja, a potom riječ prepustio gostima.

Slobodan Rosić, menadžer izdavačke kuće „Poeta“, rekao je da je ovaj roman već doživio 11 izdanja i da je preveden na nekoliko jezika, a da je samo poslednje izdanje štampano u 10 000 primjeraka. On je, takođe, govorio i o namjerama izdavača da se ovaj roman u budućnosti pretoči na filmsko platno.

Završnu riječ imao je sam autor, koji je ispričao potresnu priču o tome kako je sam roman nastao. On je naveo da je roman inspirisan istinitom pričom, koja opisuje genezu srpsko-albanskih odnosa i govori o najstrašnijim stradanjima srpskog naroda i trgovini organima na Kosovu i Metohiji.

Promociju je završio pjesmom o srpskim majkama koje su stradale jer nisu mogle da napuste svoje ognjišta. Po riječima autora, vrlo je važno da se istina uprkos teškoćama širi u srpskom narodu, koji ne smije da je zaboravi, i da će se ona iz Zvornika proširiti još dalje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se