5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Prodanović na molitvenom doručku

ZVORNIK – Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Lazar Prodanović prisustvovaće 63. tradicionalnom molitvenom doručku sa američkim predsjednikom Barakom Obamom, koji će biti održan danas u Vašingtonu.

Prodanović je rekao Srni da je ovo peti poziv u posljednjih sedam godina da prisustvuje molitvenom doručku, koji organizuju američki predsjednik i Kongres SAD.

On je dodao da pozive za molitveni doručak dobije oko 4.000 ljudi iz 130 zemalja iz političkog, kulturnog i vjerskog života, za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici Kongresa, ocijene da su ostvarili značajne društene rezultate u svojim zemljama.

Prodanović je rekao da se prošle godine za vrijeme molitvenog doručka susreo sa brojnim predstavnicima američkog Kongresa, Stejt departmenta i drugih institucija u SAD.

„Vjerujem da ću i ove godine imati priliku da se susretnem sa uticajnim ličnostima u Americi, kojima ću poslati jasnu poruku da je BiH opredijeljena za demokratski napredak i evropsku perspektivu“, rekao je Prodanović.

On je istakao da je veoma važno da u razgovorima istakne značaj i poziciju Republike Srpske unutar BiH, kao složene zemlje tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Tradicionalni molitveni doručak u Vašingtonu održava se svakog prvog četvrtka u februaru.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se