4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Problemi ratnih vojnih invalida i kako ih rješavati

ZVORNIK – U Zvorniku je održan danas okrugli sto na temu: „Problemi ratnih vojnih invalida i kako ih rješavati“, kome su prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa zvorničkog područja.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Zvornik Dragislav Mijanović rekao je novinarima da je okrugli sto iniciran da se pokuša poboljšati položaj ove populacije.

On je dodao da se na okruglom stolu razgovaralo o zapošljavanju ratnih vojnih invalida, o iniciranju izmjena i dopuna Zakona o pravima boraca i ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca, o ekonomskoj situaciji i stambenom zbrinjavanju.

„Odlučili smo se da na okrugli sto pozovemo poslanike Narodne skupštine Republike Srpske, jer su učesnici zakonodavne vlasti i mogu da iniciraju rješavanje pitanja ove populacije u Parlamentu Srpske“, rekao je Mijanović.

Navodeći da okrugli sto nije imao nikakve zaključke, niti nosioce njihovog izvršavanja, Mijanović je rekao da je dogovoreno da za četiri-pet mjeseci poslanici budu pozvani na sastanak da se vidi koliko su uspjeli u Narodnoj skupštini Republike Srpske da iniciraju ova pitanja koja su bila predmet rasprave.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Savić rekla je da se rado odzvala pozivu Udruženja ratnih vojnih invalida, jer je to jedna od prilika da se čuju i sagledaju njihovi problemi.

„Mi kao nosioci zakonodavne vlasti u Republici Srpskoj sagledaćemo svu problematiku i vidjeti šta moćemo da učinimo kako bi se problemi sa kojima se susreću ratni vojni invalidi olakšali“, rekla je Savićeva.

Okrugli sto organizovalo je Udruženje ratnih vojnih invalida Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se