20.4 C
Zvornik
24. септембра 2022.

Pet tajnih sastojaka za doživjeti stotu

Život bez stresa dobar je preduslov za dug život.

Ali na dugovječnost mogu uticati i neki neočekivani faktori poput pržene slanine i sirovih jaja.

Pet najstarijih žena svijeta otkriva svoje recepte za dug i plodan život, piše Zadovoljna.

Misao Okava, 116 godina

Najstarija žena svijeta (koja će u martu će napuniti 117 godina!) u pravom japanskom maniru većinu je života jela suši. Dug život zahvaljuje redovnoj relaksaciji i osam sati sna svake noći.

Getruda Viver, 116 godina

Najstarija Amerikanka živi u Arkansu, a 116 rođendanskih torti zahvaljuje svojoj društvenoj naravi. ‘Ljubaznost je moja tajna. Ponašajte se na pravi način i budite ljubazni prema drugim ljudima i oni će biti ljubazni prema vama’ otkrila je Getruda.

Ema Morano, 115 godina

Ova Talijanka svoju dugovječnost duguje sirovim jajima i manjku muškaraca. Zaista. Najstarija Evropljanka jede tri sirova jajeta dnevno od svoje tinejdžerske dobi kako bi riješila problem anemije.

Od 1938. godine nije udata, pa iako je imala brojne udvarače, tvrdi da se nikad više nije poželjela udati, što je doprinijelo njenom dugom životu.

Suzana Džons, 115 godina

Tajna dugovječnosti za ovu se Njujorčanku krije u prženoj slanini! Jedući tu holesterolom i masnoćama bogatu namirnicu ova Amerikanka započinje svaki dan. Uz to, Suzana tvrdi da je pomoglo i što nikad nije imala djecu (iako je platu predano štedila kako bi svojim nećacima osigurala odlazak na fakultet).

Džesi Galan, 109 godina

Najstarija žena u Škotskoj takođe savjetuje život bez ljubavnih briga.

‘Moja tajna dugog života je klonjenje od muškaraca. Oni predstavljaju više problema nego što su vrijedni,’ priznala je u intervjuu jednim britanskim novinama. Džesi se nikad nije udavala, ali je redovno vježbala, a svako jutro započinje zdjelicom tople kaše.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se