15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Ovaj provjereni domaći lijek zaustavlja Ešerihiju koli!

Ovaj djelotvorni lijek možete pripremiti kod kuće i sačuvati svoje tijelo od udara antibiotika.

Ešerihija koli bakterija je koja se prirodno nalazi u debelom crijevu gdje je korisna u zaustavljanju razmnožavanja drugih loših bakterija.

Međutim, kada se pojavi negdje drugo u organizmu, može uzrokovati ozbiljne probleme. Najčešći je uzročnik problema mokraćnog trakta, upale mokraćne bešike i sličnih teškoća koje, ako se ne liječe pravilno, mogu postati dugotrajne i hronične i ozbiljno narušiti organizam.

U mokraćnim kanalima upravo zbog te bakterije nastaju razne infekcije, a medicina često ne uspjeva lako da riješi taj zdravstveni problem.

Korištenjem niza antibiotika u tijelu se (naročito kod žena) mogu javiti brojne druge gljivične infekcije, a ako se Ešerihija ne liječi  odgovarajućim antibiotikom, ljudskom tijelu pada imunitet te se uništavaju i dobre bakterije. Djelotvorni lijek možete pripremiti kod kuće i sačuvati svoje tijelo od udara antibiotika.

Sastojci:

  • 1l bijelog domaćeg vina (bez hemikalija i dodataka)
  • 3 do 4 grančice ruzmarina (po mogućnosti mladi izdanci)
  • 10 čena bijelog luka

Bijeli luk usitnite, dodajte u vino pa svemu dodajte ruzmarin. Neka sve odstoji u staklenoj boci deset dana na sobnoj temparaturi. Povremeno protresite bocu. Nakon što počnete koristiti napitak, bocu ostavite u frižider.

Odrasli koriste jednu kašiku, a djeca jednu čajnu kašičicu svakoga jutra na prazan želudac. Napitak se uzima 40 dana. Nakon toga napravite pauzu i otiđite na kontrolu kod ljekara. Nalazi bi trebali pokazati da su bakterije nestale iz mokraćnih kanala. Ruzmarin izvrsno djeluje i protiv drugih bakterija pa ovaj napitak pomaže i kod suzbijanja stafilokoka, streptokoka i kandide.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se