33.4 C
Zvornik
17. јул 2024.

Otkivene dugo čuvane tajne stjuardesa!

Dočekuju vas s osmjehom na licu. Poslužuju vas i rješavaju vaše sitne probleme, ali to je samo ono što vidimo, nikako i kraj priče.

Stjuardese su tu da vas dočekaju s osmjehom na licu, posluže pićem ili hranom i pobrinu se za vaše sitne probleme tokom leta. Ali priča o prosječnoj stjuardesi sastoji se od puno više detalja nego što ih mi sami vidimo. Daily Mail izdvojio je neke od njih, pa krenimo.

Ostao bez riječi kad je vidio što su napravile stjuardese

1. Plaćene su samo kada su vrata aviona zatvorena – uprkos pomaganju oko smještanja prtljaga, službeno im se plaćaju samo oni sati odrađeni iza zatvorenih vrata aviona.

2. Koriste neke nimalo laskave nadimke – na primjer ‘Beba Isus’ je nadimak za djecu lošeg ponašanja čiji roditelji ne čine ništa da bi ih kontrolisali.

3. I dalje moraju biti zadovoljavajuće visine i težine – u zlatno doba seksizma u avionima stjuardese su uvijek morale biti mršave, dugonoge, prekrasne žene. Kompanija Pan Am zapošljavala je isključivo neudante žene bez djece koje su morale biti visoke mininalno 157 centimetara i ne težiti više od 58 kilograma. Kao da to nije dovoljno, u penziju su išle sa 32 godine.

Zahvaljujući borcima za prava žena mnogo toga se promijenilo, ali i dalje postoje pravila o težini i visini.

4. Užitak na visini – nije protivzakonito praktikovati seks u toaletu aviona. Međutim, protivzakonito je ne poslušati naredbu stjuardese da otvorite vrata i pustite ostale putnike na WC. I, napominje Daily Mail, nemojte se zavaravati da ste diskretni jer stjuardese su sve vidjele i znaju što radite.

5. Znaju se boriti – poslužuju vam hranu i piće, ali i stjuardi i stjuardese prolaze trening samozaštite i spremni su pozabaviti se ozbiljnim bezbjednosnim prijetnjama.

6. Pomažu u sprečavanju trgovine ljudima – u SAD-u stjuardese prolaze obuku na kojoj uče kako prepoznati znakove trgovine ljudima.

7. Slušalice koje dobijete umotane daleko su od novoga – na kraju svakog leta prikupljenje slušalice se očiste i ponovno zapakuju za slijedeći let.

8. Vi ne smijete koristiti elektronske uređaje, ali one da – za putnike i stjuardese ne vrijede ista pravila.

9. Sve su stučnjaci za ljepotu – neke kompanije svojim stjuardima i stjuardesama plaćaju kurseve na kojima uče trikove kako uvijek izgledati svježe.

10. Moraju se nositi sa poprilično ludim zahtjevima – neka od pitanja koja su stvarno upućena stjuardesama su ‘možete li dogovoriti masažu za moju Barbie’, ‘možete li odvesti moju djecu u igraonicu’, ‘možete li isključiti motore jer su preglasni’ i ‘postoji li na letu McDonald’s’.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se