15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Konkurs za dodjelu stipendija traje još pet dana

ZVORNIK – Opštinski Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za školsku 2014/15. godinu otvoren je još pet dana, odnosno do 18. februara, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Stipendijama će biti obuhvaćeni studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,50, kao i studenti prve godine koji su nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole, studenti slabog materijalnog stanja, te studenti djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od 1 do 4 kategorije.

Na konkurs se mogu prijaviti redovni studenti koji imaju stalno mjesto prebivališta na teritoriji opštine Zvornik, studiraju na fakultetima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Republici Srbiji, koji nisu obnavljali ni jednu godinu studija, ne primaju stipendiju od drugog davaoca, imaju prosjek ocjena iznad 7,00 i studenti prve godine koji su u srednjoj školi imali prosjek ocjena veći od 4,00.

Visina stipendije je 100 KM mjesečno tokom deset mjeseci za studente sa prosjekom većim od 8,50, studente prve godine nosioce “Vukove diplome“’, studenta bez oba roditelja i studente sa hendikepom.

Visina stipendije i broj rata za ostale kategorije biće utvrđen na osnovu broja predatih prijava i raspoloživih sredstva za stipendiranje.

Ukupna sredstva planirana za stipendiranje studenata u školskoj 2014/15 godini iznose 140.000 KM.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Zvornik i u svim mjesnim kancelarijama na području opštine Zvornik, obrazac prijave na Konkurs može se preuzeti na šalteru opštine Zvornik, a zahtjev sa dokumentima može se predati Poštom ili lično.

Ovim pozivamo studente koji ispunjavaju uslove Konkursa da podnesu prijave.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se