18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

FENOMENALAN POČETAK: Drina bolja od Veleža (foto)

Fudbaleri Drine na najbolji način su otvorili proljećnu polusezonu, slavivši u Zvorniku protiv mostarskog Veleža 3:1.

Loše vrijeme, na momente i kiša, bitno su uticali na današnju posjetu a i loš teren Gradskog stadiona u mnogome je doprinjeo na prikazanu igru dva tima.

U prvih četrdesetak minuta ništa nije obećavalo da bi domaći mogli na kraju ubjedljivo slaviti, pogotovo ne nakon primljenog gola u 36. minutu.

Prvu solidnu priliku prave gosti u 13. minutu kada Reljić s desne strane iskosa šalje loptu pored gola Maksimovića. Tri minuta kasnije uzvraćaju domaći preko Filipovića koji šutira preko gola.

Velež je u 22. minutu imao odličnu priliku kada je Hebibović iskosa s desne strane izveo slobodan udarac sa nekih 25 metara a neugodnu loptu krajnjim naporima izbija Maksimović u korner.

Nakon jedna solidne akcije gosti u 36. minutu stižu do vodstva. Janković je poslao loptu u šesnaesterac Drina a do nje dolazi Hebibović koji loptu šalje u drugi dio gola Maksimovića i donosi prednost svom timu.

Kada su mnogi pomislili da Drina više nema snage za izjednačenje, a pogotovo ne za preokret, dešava se nešto što je bilo nezamislivo jesenas.

U 41. minutu iskosa s lijeve strane slobodan udarac izvodi Filipović a nakon kraće gužve u šesnaestercu Veleža lopta dolazi do Nedeljkovića koji je glavom šalje prema mreži gostiju za 1:1.

Nakon šest minuta u drugom poluvremenu Drina stiže i do drugog gola. Ponovo je u ulozi asistenta Filipović, koji maestralno pronalazi Ilića a ovaj sa 13-14 metara fenomenalno glavom lobuje Dragojevića za veliko slavlje.

Drina nije stala, nastavila je još silovitije a u 60. minutu Filipović sa oko 20 metara izvodi slobodan udarac, loše reaguje Dragojević a lopta odlazi u korner.

Pet minuta kasnije Miloš Filipović pokazuje zašto je s pravom jedan od najboljih fudbalera zvorničkog tima i igrač današnje utakmice.

U jednom od napada Drine u 65. minutu Filipovića je zaboravila odbrana Veleža, ostavljajući ga samog na oko 25 metara od gola, što on koristi i postiže maestralan pogodak za potpunu erupciju oduševljenja.

Do kraja utakmice od značajnih detalja bilježimo tri izmjene oba trenera i dobru priliku Reljića u 82. minutu.

Na kraju je ostalo 3:1 za Drinu, četvrta pobjeda u ligi, a druga domaća, što će joj mnogo značiti u nastavku prvenstva u borbi za opstanak.

Naredni meč Zvorničani igraju narednog vikenda u Mostaru sa Zrinjskim.

DRINA Zvornik – VELEŽ Mostar 3:1 (1:1)

Strijelci: 0:1 – Hebibović u 36. minutu; 1:1 – Nedeljković u 41. minutu; 2:1 – Ilić u 51. minutu; 3:1 – Filipović u 65. minutu; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 700; Glavni sudija: Admir Šehović (Sarajevo); Žuti kartoni: Ćulibrk, Lazarević, Blagojević (Drina), Zolj, Škahić, Barišić, Reljić (Velež).

DRINA: Maksimović, Filipović (Od 86. minuta Ivanović), Ćulibrk, Kikić, Mrkaić, Lazarević, Memović, Ilić (Od 74. minuta Đurić), Milošević, Nedeljković (Od 66. minuta Vasić), Blagojević.

VELEŽ: Dragojević, Zvonić, Škahić, Zolj, Hajdarović (Od 73. minuta Blagojević), Reljić, Hebibović, Janković (Od 86. minuta Tolić), Pejić, Nikolić, Barišić (Od 52. minuta Kodro).

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se