15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dušan Panić prvi načelnik opštine Stanari

DOBOJ – Prvi načelnik opštine Stanari je Dušan Panić, SNSD-ov kandidat za tu funkciju, koji je sa 218 glasova razlike pobijedio SDS-ovog kandidata Mladena Kršića.

To su prvi preliminarni rezultati koje je saopštio Nenad Paleksić, predsjednik Opštinske izborne komisije.

„Redoslijed je sljedeći: kandidat SDS-a Mladen Kršić je osvojio 2.003 glasa, Dušan Panić, kandidat SNSD-a, osvojio je 2.221 glas, dok je nezavisni kandidat Marinko Janjilović osvojio 382 glasa“, rekao je Paleksić.

„Sada mogu da izjavim da ću biti načelnik svih građana opštine Stanari. Na prvom mjestu pokušaću, i sigurno će to tako i biti, uz podršku Vlade RS i predsjednika i svih ovih divnih ljudi, odnosno na prvom mjestu građana, da ispoštujem obećanja koja sam dao na skupovima. Hvala na prvom mjestu svima koji su glasali za mene, a zahvaljujem se i onima koji nisu. Nadam se da će se korigovati do 2016, da ljudi shvate ko im može pružiti ljepše, bolje i srećnije u ovoj opštini“, izjavio je Panić.

On se zahvalio timu koji je stajao iza njega na čelu sa liderom stanarskog SNSD-a i poslanikom te partije u Narodnoj skupštini RS, Goranom Jerinićem, nosiocu liste za Skupštinu opštine Stanari Ostoji Stevanoviću i svim 16 kandidata koji su dali veliki doprinos njegovoj pobjedi.

Mladen Kršić je čestitao izbornu pobjedu SNSD-ovom protivkandidatu i poželio mu puno uspjeha u radu.

„Mi ćemo ovo dobro izanalizirati; mislim da su naša dva, tri mjesna odbora podbacila. Izanaliziraćemo Cerovicu, Ostružnju Gornju, Cvrtkovce, da vidimo šta se to tamo dešavalo. Život ide dalje, SDS će sigurno biti parlamentarna stranka i mi ćemo dati svoj doprinos sa svojim odbornicima u radu Skupštine opštine Stanari“, izjavio je Kršić.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, od 7.856 birača glasala su 4.793, odnosno 61 procenat od ukupno upisanih u birački spisak, a važećih je bilo 4.606 listića.

Stanari bili u sastavu grada Doboja

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici, održanoj 9. septembra 2014, usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari kojim se uređuju osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

Do usvajanja ovih zakona Stanari su bili u sastavu grada Doboja.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se