23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina bez poraza u pripremama

I u šestoj provjeri pred nastavak šampionata Bosne i Hercegovine, fudbaleri Drine ostali su neporaženi.

Zvorničani su juče na vještačkoj podlozi pomoćnog terena stadiona Tušanj u Tuzli bili bolji od fudbalera Budućnosti iz Banovića, članova Prve lige FBiH, rezultatom 2:0.

Ekipe su nastupile u kombinovanim sastavima a oko 50 gledalaca po sunčanom vremenu moglo je da vidi ravnopravnu borbu dva tima.

U 10. minutu Filipović je proigrao Nedeljkovića koji loptu šalje preko gola. Tri minute kasnije Jaranović pronalazi Salihovića koji glavom šalje loptu pored gola.

U 23. minutu Drina dolazi do gola. Nakon jednog napada Bošković se sa ivice šesnaesterca opredijelio za šut, lopta na putu prema golu pogađa u nogu jednog igrača te vara golmana Mujkića lobujući ga.

Deset minuta nakon toga Husić je šutirao na gol Drine, ali Čokorilo brani.

Nakon kratke pauze između dva poluvremena utakmica je nastavljena, a nova prilika viđena je tek u 53. minutu kada je Blagojević ubacio loptu u šesnaesterac Budućnosti gdje pronalazi Boškovića, koji šalje loptu pored gola.

Samo dvije minute nakon te prilike sjajna šansa i za Banovićane. Delić sam izlazi pred Maksimovića, ali iskusni čuvar mreže Drine izlazi kao pobjednik.

U 67. minutu i drugi pogodak za Drinu. Mrkaić je u šesnaestercu proigrao Ilića kome nije bilo teško sprovesti loptu u mrežu Budućnosti.

Do kraja utakmice viđena je samo jedna opasna situacija. U 80. minutu Đerić je ubacio loptu u šesnaesterac za Ilića, a ovaj nespretno reaguje te loptu šalje pored gola.

Do početka prvenstva Drina će pet dana boraviti u etno-selu „Stanišići“ kod Bijeljine, a u subotu je zakazana generalna proba sa Napretkom iz Donjeg Šepka.

FK DRINA Zvornik – FK BUDUĆNOST Banovići 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 – Bošković u 23. minutu; 2:0 – Ilić u 67. minutu; Igralište: Pomoćni teren stadiona Tušanj u Tuzli; Glavni sudija: Adis Mujkić (Lukavac).

DRINA: Čokorilo, Milošević, Milenković, Ćulibrk, Blagojević, Lazarević, Kikić, Bošković, Nedeljković, Filipović, Mrkaić. Još su igrali: Đerić, Ilić, Maksimović, Ivanović, Memović, Jokić, Đogo, Marković, Lazić.

BUDUĆNOST: Mujkić, Mahmutović, Džinić, Đezić, Kovačević, Trumić, Aljukić, Jaranović, Husić, Mustafić, Salihović. Još su igrali: Husić, Čergić, Čamrković, Čolić, Delić, Ikanović, Zoletić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se