12 C
Zvornik
19. април 2024.

Dobar početak sezone za zvorničke atletičare

ZVORNIK – Ovog vikenda u Sarajevu i Zenici održano je Prvenstvo BiH u Dvorani, na kome su učestvovali i atletičari iz atletskog kluba „Zvornik“.

U konkurenciji četrnest klubova i oko dvjesta pedeset takmičara u dva dana, atletičari Zvornika postigli su zapažen rezultat. Osvojili su osam medalja i to tri zlatne i pet bronzanih.

U konkurenciji mlađih pionirki Milica Pelemiš osvojila je prvo mjesto i postavila novi rekord BiH rezultatom 4,68. Iz kluba ističu da je Milica prošlog vikenda u Novom Sadu skočila 4,85 i taj rezultat ovih dana treba da joj prizna savez kao najbolji u konkurenciji mlađih pionirki.

Posle duže pauze zbog povrede pobjedom se vratila Nataša Gligorović u troskoku rezultatom 10,59. Zlatnu medalju u konkurenciji starijih pionirki u troskoku osvojila je Sonja Vasilić skokom od 9,29. Dvije bronzane medalje osvojio je Petar Mandić u troskoku 10,73 i na 60 m prepone. Redovan osvajač medalja je i Stana Savić osvojivši bronzu u konkurenciji mlađih juniorki u troskoku, a talentovana Jelena Macanović ovog puta okitila je se bronzanom medaljom.

-Ovakav početak sezone u neku ruku smo i pretpostavljali, jer smo dobro radili, a svaki rad mora donijeti rezultate – rekao nam je Momčilo Mandić, trener zvorničkog atletskog kluba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se