Ex-YuVIJESTI

Ćoravi prodao dijete za pečeno prase

PANČEVO – Zoran Novaković (40) Ćoravi osuđen je pred Višim sudom u Pančevu na samo šest godina zatvora zbog mučenja i prodaje maloljetne D. P.

Tek posliije izricanja prvostepene presude, na koju Novaković ima pravo žalbe, otkriveni su stravični događaji kroz koje je prošla djevojčica.

– Novaković je D. P. upoznao kao djevojku svog sina. Iskoristio je to što je bila štićenica Centra za socijalni rad i teškog materijalnog stanja. Oteo joj je telefon i ličnu kartu, koju je imala kao maloljetnica. Pretio joj je da će je tući pajserom i ubiti ukoliko ga ne posluša i ne prostituiše se za njega. Djevojčica je plakala, molila ga da je pusti da se vrati u Dom, ali on je bio beskompromisan. Teror je trajao danima, piše Blic.

Novaković je djevojčici davao prezervative, ostavljao ju je na obližnjoj pumpi i nadgledao je iz automobila.

– U toku večeri je došao do devojčice, koja je ponavljala da ne može više da radi, da je iscrpljena i umorna. On joj je besno oteo iz torbice 10.000 dinara, koje je zaradila od pet mušterija. Vratio ju je u kuću, koju je iznajmio i gde ju je držao zatočenu – kažu u tužilaštvu.

Novaković je bio bijesan zbog slabe zarade djevojčice. Bacao ju je na krevet, izgladnjivao. Ograničavao joj je vodu. Držao ju je zatočenu u kući gdje su uslovi bili nepodnošljivi i nehumani.

– Pošto je bio nezadovoljan zaradom, odlučio je da je proda. Odvezao ju je u Novi Sad kod rođake Kristine D. Ona nije mogla da oženi sina i htela je od Novakovića da kupi devojčicu. Dogovorili su se da devojčica ostane, a da Novaković za nju dobije 100 evra. Ali, pošto novca nije bilo, dogovorili su se da devojčicu proda za pečeno prase. Novaković je rekao rođaki da devojčici ne vraća dokumenta, da je ne pušta nigde – otkrivaju u tužilaštvu.

Ipak, cio slučaj je došao do policije kada je Kristina D. saznala šta je sve sa djevojčicom radio Novaković.

– Sve su prijavili policiji. Novaković je uhapšen, a Viši sud je sada doneo prvostepenu presudu – kažu u Višem tužilaštvu.

Straćara strave

Kuća Lazara Ćirića u Ulici Bavaništanski put 328 i po danu liči na pravu kuću strave. Kapija, iza koje se prostiralo dugačko dvorište, bila je zaključana.

– Znamo da su tu živeli i makroi sa prostitutkama. Reč je mahom o devojčicama. Kupovali su kod nas cigarete, a one su zaista užasno izgledale – priča radnik na obližnjoj pumpi, koja se nalazi nedaleko od kuće u kojoj je Novaković mučio žrtvu.

Iznenađena komšinica Dušanka Gavrilović poznaje vlasnika kuće.

– Otkad su pohapsili te izgrednike, u kuću dolazi vlasnik skoro svaki dan. Njega sam samo viđala u dvorištu. Tu devojčicu, kao ni ljude, nisam viđala. Ja noću slabo izlazim iz svoje kuće – priča Dušanka.

Tagovi
Back to top button
Close
Close