18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Bratunac: Humanitarni koncert za život malog Nenada

BRATUNAC – U Bratuncu će 13. februara u Sportskoj dvorani sa početkom u 19 časova biti održan humanitarni koncertna na kome će se prikupljati sredstva za pomoć u liječenju oboljelog dječaka Nenada Jokića iz Bratunca.

Sedmomjesečna beba Nenad Jokić iz sela Polom kraj Bratunca, rođen je bez jednjaka. Iako ima samo sedam mjeseci, do sada je imao tri operacije. Hrani se pomoću katetera.

Nenadu su potrebni operativni zahvati da bi mogao da živi i hrani se kao druge bebe, a nezaposleni roditelji nemaju neophodna materijalna sredstva da mu omoguće novu operaciju. Svaka pomoć porodici Jokić je dobrodošla.

Nenad i njegova porodica
Nenad i njegova porodica

U selu Polom, na pola puta od Zvornika ka Bratuncu živi četvoročlana porodica Jokić. Supružnici, Danijela i Milivoje, krajem marta ove godine, nakon 22 mjesečnog Nikole, dobili su i sina Nenada.

Sreću zbog prinove u kući, zasjenila je nevolja. Nenad je rodjen sa rijetkim oboljenjem, bez jednjaka. Izlišno je reći koliko taj hendikep otežava život tek rođenom dječaku.

[quote bgcolor=“#e2e2e2″ arrow=“yes“ align=“right“]

KAKO POMOĆI NENADU

Broj telefona za informacije o pomoći malom Nenadu Jokiću
00381 / 66 – 970 – 97 – 98

Tekući račun kod NLB Razvojne banke
562 – 100 – 8O131994 – 48

Devizni račun NLB Razvojne banke
IBAN  BA395620098122839418
Milovje (Luka) Jokić
Polom bb
75420 Bratunac

SWIFT BIC: RAZBBA 22

[/quote]

Pored ostalih komplikacija, ovaj mališan mora jesti specijalnu hranu, koja nije ni malo jeftina. Njegovi roditelji koji nisu zaposleni muku muče da je obezbjede.

Milivoje koji je demobilisani borac, radio je u jednoj bratunačkoj fabrici koja je doživjela sudbinu ne tako malog broja drugih – propala je. Kaže da kada bi izostala pomoć rodbine, od onog grumena zemlje koji ima, teško da bi sastavili kraj s krajem.

A, sve košta. I to mnogo. Lijekovi, specijalna hrana za Nenada, česti odlasci u Beograd na kontrole.

Da bi mogao normalno da živi, malom anđelu je neophodno ugraditi jednjak. Ta operacija izvodi se samo u inostranstvu i, izuzetno mnogo košta. Oko stotinu hiljada evra.

Jokići zasigurno nemaju potrebni novac. Jedino što imaju jeste nada da ljudi dobrog srca neće ostati ravnodušni na ugroženo zdravlje i život njihovog mališana, i da će svojim prilozima, makar simboličnim, doprinijeti da se on spasi, i srećno i bezbrižno odrasta sa svojim bratom Nikolom.

Koncert Maje Berović za pomoć Nenadu JokićuNa humanitarnom koncertu 13. februara u Sportskoj dvorani u Bratuncu nastupiće Maja Berović sa prijateljima koja je i organizator koncerta.

Pokrovitelj koncerta je Opština Bratunac.

Sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biće namijenjena za liječenje malog Nenada koji je rođen bez jednjaka.

U Zvorniku karte se mogu kupiti ulaznice u prostorijama redakcije ASoglas. Više informacija na 066 211 920.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se