18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

BiH pod snijegom: Izdato narandžasto upozerenje

Za regiju Banje Luke, Prijedora, Bihaća, Livna, Mostara i Trebinja za danas je izdato narandžasto upozorenje jer se očekuje nevrijeme.

Prema najavama meteorologa, danas će u Republici Srpskoj i Federaciji BiH biti oblačno sa kišom i snijegom.

Na jugu će prijepodne padavine biti obilnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Većina BiH je danas osvanula pod snijegom, a ciklon, koji se nalazi iznad Jadrana, donijeće obilne snježne padavine u sjeverozapadnim dijelovima BiH, nestabilno vrijeme i izuzetno niske temperature u narednim danima.

Intenzivne snježne padavine pogodile su sjever i sjeverozapad BiH te se u noći sa četvrtka na petak očekuju obilne padavine, koje će donijeti i do 20 centimetara novog bijelog pokrivača.

Već danas, prema informacijama iz Olimpijskog centra Jahorina, na ovoj planini snježni pokrivač je dostigao je 150 centimetara.

“U petak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, u Krajini i na zapadu zemlje snijeg će nastaviti da pada, dok će u istočnim dijelovima padavine biti manjeg intenziteta, a u Hercegovini će biti kiše od 20 do 50 litara po kubnom metru”, prognoze su meteorologa.

Za vikend će i dalje vrijeme biti nestabilno sa snijegom, jenjavanje padavina u subotu, ali i novo pogoršanje vremenskih prilika i zahlađenje u nedjelju.

“Uz veliko zahlađenje u nedjelju, na planinama se očekuje jak mraz s temperaturom i do minus 15 stepeni uz maksimalne dnevne vrijednosti do minus dva stepena”, prognoziraju meteorolozi.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se