15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Nikolić poželio uspjeh radiju „Sputnjik“

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio zadovoljstvo zbog pojave stranih medija na srpskom medijskom tržištu, i portalu i radiju „Sputnjik“ poželio uspjeh u radu. Ističe da ga raduje kad građane mogu da informišu „prijatelji i iz Rusije i iz EU“.

Tomislav Nikolić je razgovarao sa uredništvom portala i radija Sputnjik, koji je danas počeo sa radom, prenosi Tanjug.

„Raduje me kad može da se ostvari konkurencija između naših velikih prijatelja sa Istoka i Zapada i kad imamo mogućnost da nas informišu i naši prijatelji iz Ruske Federacije i naši prijatelji iz Evropske unije, zato što treba ostaviti građanima Srbije da procjenjuju koliko u bilo kojoj informaciji ili bilo kojoj emisiji ima istine“, rekao je Nikolić.

Predsjednik je u razgovoru sa redakcijom, koja mu je predstavila projekat ruske kompanije „Rosija sevodnja“, ocijenio da konkurencija uvijek pomaže istini i poželio redakciji mnogo uspjeha u radu.

„Radio Sputnjik će u Srbiji imati apsolutnu slušanost, zato što se kod nas još iz vremena kad nam je bilo jako teško, kad smo bili pod okupacijom, uvijek rado slušao ruski glas. Kao drugačiji glas od onog koji je bio tada, nažalost, okupacijski ali zvaničan. Mnogi naši građani imaju iz tog vremena na svom telefonu kao poziv Govorit i pokazivajet Moskva“, rekao je Nikolić.

Ocijenio je da je „tlo za rad apsolutno plodno i pripremljeno“ i da samo od redakcije zavisi koliko će imati uspjeha.

„Još nisam video da Rusija nema uspeha u Srbiji. To nikad ne zavisi od Srbije, to može samo da zavisi od Rusije“, rekao je Nikolić, a navedeno je na sajtu Sputnjika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se