12 C
Zvornik
20. април 2024.

ZVORNIK: Svetosavska nedelja počinje 23. januara

ZVORNIK – U Zvorniku će od 23. do 31. januara biti održana tradicionalna kulturno-duhovna i sportska manifestacija „Svetosavska nedelja“ posvećena prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju Svetom Savi, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Manifestacija će početi u petak, 23. januara, kada će biti održano Književno veče pod nazivom „Zvornički prozori duše“ uz učešće zvorničkih autora Dane Gavrić, Ilinke Matić, Snežane Nikolić i Snežane Maksimović, te gošće Radmile Đokić iz Bijeljine. Književnici će se predstaviti zvorničkoj publici u Domu omladine sa početkom u 18:00 sati, a na manifestaciji će učestvovati i recitatori Tehničkog školskog centra, Hor Osnovne škole „Sveti Sava“, te „Prosvjetina“ folklorna sekcija iz Čelopeka.

U subotu, 24. januara, takođe u Domu omladine, sa početkom u 14:00 sati biće održan 18. Izbor Sportiste godine Zvornika za 2014. godinu. Biće proglašeni sportista godine, sportistkinja godine, najboljih 8 u prvih 10, najbolji sportski radnik, najtalantovani sporista, najbolji trener, najbolji trener mlađih kategorija, najbolji sportski klub, a biće dodijeljena i specijalna priznanja preduzećima i pojedincima. Gosti na svečanosti biće Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ i Osnovna muzička škola.

Centralna svečanost – Svetosavska akademija – planirana je da se održi u ponedeljak, 26. januara. Na njoj će o Svetom Savi besjediti prof. dr Miloš Kovačević, a u programu će učestvovati i Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“, te recitatori i glumci iz Tehničkog školskog centra i Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“.

Svetosavska akademija biće održana u Domu omladine sa početkom u 18:00 sati.

Na dan Svetog Save u zvorničkoj crkvi u 09:00 sati biće služena Sveta liturgija, nakon čega će u školama biti obilježena školska slava.

Svetosavska nedelja tradicionalno će biti završena Svetosavskim balom koji će biti održan u subotu 31. januara.

Pored ovih događaja, u subotu, 24. januara, od 09:00 do 16:00 sati u Rekreativno-sportskom centru biće organizovan ženski Odbojkaški turnir za juniorke.

Organizator 23. po redu Svetosavske nedelje je zvorničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, a pokrovitelj Opštine Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se