18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vodostaji u porastu

ISTOČNO SARAJEVO – Vodostaji rijeka u Republici Srpskoj u porastu su zbog kiše koja pada, ali za sada nema razloga za veliku brigu, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Juče i tokom noći najviše kiše palo je u Nevesinju i Gacku, oko 110 litara po metaru kvadratnom, dok se u ostalim krajevima Hercegovine i ostatka Republike Srpske bilježe manje količine padavina, uključujući i snijeg na planinama.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srpske, kiša će promjenjivom jačinom padati i u narednim danima, zbog čega iz Republičke uprave civilne zaštite upozoravaju da bi nove padavine mogle ugroziti ljude i materijalna dobra, naročito u Hercegovini.

Republička uprava civilne zaštite je 15. i 16. januara pisanim putem skrenula pažnju gradovima i opštinama Hercegovine na mogućnost obilnijih padavina na jugu republike, pozivajući načelnike i gradonačelnika da budu spremni preduzeti sve potrebne mjere.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite Srpske ističu da zajedno sa drugim službama koje se bave osmatranjem, obavještavanjem, zaštitom i spasavanjem prate situaciju i preduzimaju sve što je u datom trenutku potrebno.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se