14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Voće koje topi kilograme

Voće je veoma zdravo jer sadrži brojne vitamine, minerale i druge hranljive sastojke bitne za zdravlje organizma.

Ukoliko ste na dijeti, ove tri voćke možete jesti koliko i kada god želite jer su veoma efikasne u skidanje suvišnih kilograma i sadrži malo kalorija.

Jabuka

Brojna istraživanja pokazala su da je jabuku najbolje pojesti prije obroka. Tako ćete u tijelo unijeti čak i do 20 posto manje kalorija jer će vas prethodno pojedena jabuka zasititi. Na ovaj način možete izgubiti mjesečno i do pola kilograma.

Jabuke su bogate prirodnim šećerom i vlaknima i kao takve su idealne za dobru probavu. Jabukama ćete ojačati imunitet, pa ih jedite svakodnevno tokom cijele godine. Postoje razne vrste jabuka, a kod dijete posebno se preporučuju one kiselije. Prosječna jabuka sadrži oko 60 kalorija.

Grejpfrut

Bilo da se radi o žutom ili crvenom grejpfrutu, ovo je idealna namirnica jer ima veoma malo kalorija. Pored samo 50 kalorija koliko grejpfrutsadrži, u tijelo ćete unijeti velike količine bitne tečnosti, bogatstvo vitamina C i mnoge druge enzime iz ovog voća koji će brzo otopiti kilograme.

Ako ste na dijeti, uključite ovu voćku obavezno u svoj jelovnik. Bićete duže siti jer grejpfrut ima hranjive sastojke koji pomažu u dužem osjećaju sitosti. Crveni grejpfrut je još ljekovitiji od žutog, on štiti ćelije i djeluje preventivno na nastanak raka. Održava srce zdravim i ubrzava cijeli metabolizam što znači da se kalorije brže sagorijevaju.

Narandža

Narandža spada u prirodne lijekove i kao takva je idealna za mršavljenje. Ovo je pravi razlog da ih konzumirate svakodnevno. Pojedite na dan jednu narandžu, najbolje prije obroka i kilogrami će se topiti. Njih možete pronaći tokom cijele godine, pa je to razlog više da ih konstantno konzumirate. Idealne su i kao svježe iscijeđeni sok prije doručka. Razbudiće tijelo i napunićete se energijom.

Narandža topi masne naslage oko stomaka i na bokovima, pa će vam vjerovatno biti dobar saveznik oko borbe s kilogramima. Bogata je antioksidansima, kao i vitaminima A, E i C. Ova kombinacija je idealna za jačanje imuniteta, snižavanje holesterola, a i odlično je sredstvo za ubrzavanje metabolizma, prenosi Lj&Z.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se