15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

U SŠC „Petar Kočić“ prethodna godina bila uspješna

ZVORNIK – U SŠC „Petar Kočić“ juče je, lomljenjem slavskog kolača i smotrom sekcija, proslavljena školska slava Sveti Sava.
Direktorica škole Biljana Pisić rekla je da je svaka Svetosavska nedelja bogata sadržajima i kulturnim dešavanjima, te da u ovoj školi svečanost koriste da u duhu Svetosavlja promovišu prave vrijednosti, popularišu obrazovanje i ukažu na njegov značaj.

– Trudimo se da poboljšamo uslove u kojima radimo, pa je tako i ove godine koja nam je bila uspješna. Pošto smo u prethodnom periodu obnovili namještaj u učionicama, biblioteci, kancelarijama i zbornici, obnovili računarsku i tehničku opremu, u ovoj školskoj godini se više bavimo rekonstrukcijom same školske zgrade. Imali smo značajna ulaganja u kotlovnicu, zamjenu keramike u hodnicima, a pred nama je u naredna dva mjeseca realizacija projekta od najvećeg značaja za našu ustanovu, to je kompletna zamjena spoljašnje i unutrašnje stolarije i rekontrukcija mokrih čvorova za učenike, vrijednosti 300.000 KM obezbijeđenih iz Razvojnog programa EU za sanacione radove, što će značajno doprinijeti uštedama na polju energije. Zahvalni smo ministarstvu prosvjete jer smo se našli među šest srednjih škola u Republici Srpskoj koje treba rekonstruisati. Posebnu zahvalnost dugujemo načelniku opštine Zoranu Stevanoviću i njegovim saradnicima, od trenutka kada je prvi put kročio u ovu školu na Savindan 2007.godine krećemo uzlaznom putanjom i stvaramo sve bolje uslove za rad i učenje – istakla je Pisićeva.

Pisićeva je podsjetila da je zahvaljujući Razvojnom programu Vlade Republike Srpske i Opštine Zvornik 2012. godine izgrađena moderna fiskulturna sala, te da je ova škola postala prepoznatljiva obrazovna ustanova.

– Možemo se pohvaliti i sa tri kabineta koja su donirana u prethodnom periodu, i to dva kabineta matematike od strane Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i kabinet Srpskog jezika koji nam je donirala firma „Zvornik putevi“ – podsjetila je Pisićeva.

Ona je naglasila da su rezultati učenika ove zvorničke škole daleko poznati, kai i da učenici ove škole ostavljaju značajan trag i na fakultetima u Republici Srpskoj i Srbiji.

– U prošloj godini naš bivši učenik Andrija Mitrović završio je Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu sa prosječnom ocjenom 10,00, Miodrag Mihajlović završio je Matematiku i fiziku u na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu gdje je proglašen za najboljeg studenta Univerziteta, a Nebojša Marković je sa 23 godine završio Medicinski fakultet i postao najmlađi diplomac na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa izuzetno visokim ocjenama – istakla je Pisićeva.

U jučerašnjoj proslavi učestvovali su recitatori, dramska i muzička sekcija, dok je u toku dana bila i smotra ostalih sekcija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se