DruštvonaslovnaVIJESTI

Tužilaštvu BiH dostavljeno dodatnih 1.500 dokumenata

SARAJEVO – Potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo potvrdio je Srni da je Tužilaštvu BiH danas dostavio novih 1.500 dokumenata, kao i video-kasete o ratnim zločinima nad srpskim stanovništvom.

U ovim dokumentima, kao i prethodnim, naveo je Kebo, najviše se govori o odgovornosti ratnog komandanta Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakiba Mahmuljina, koji je imao apsolutnu kontrolu nad odredom „El mudžahid“, kao i tadašnjeg načelnika službi bezbjednosti Šefika DŽaferovića, koji je danas predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH.

On kaže da je od pripadnika Trećeg korpusa takozvane Armije BiH dobio pismo podrške u rasvjetljavanju ratnih zločina.

U pismu se potvrđuje da su stravične zločine nad Srbima činili mudžahedini, koji su, uz znanje nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, došli u BiH.

SRNA

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Jedan komentar

  1. Srbi zlikovci Agresori ubice Monstrumi Podrinje raselili Srednju Bosnu Raselili dokazano da su izvrsili Genocid nad Bosnjacima.Hag oslobodio optuzbi sve Bosnjake a ovaj idiot sad posle vise od 20 godina ima neka dokumenta o stradanj Srba.Pa ko se maca laca od maca i gine zasto su pocinjali rat i Agresiju na BiH zato im je trebala Srpska republika zasto u Srbiji nema Bosnjacke republike vec Bosnjaci zive u drzavi Srbiji .Jos se i vrijeme naslo da se u igru ubace Mudjahedini posle ovih Islamsko Teroristickih napada po Evropi.Srbi i Kebo uvatili dobar Tajming dok Islamski Fanatici divljaju po Evropi Kebo ima Informacije da su i Srbi bili Zrtve istih.Svaka vam Cast Srbi i Kebo lukavo nema sta dobro perete GENOCIDNE ruke Balije Ubijaste a Balija vam sad ruke Krvave sapunja i Ispira

Back to top button
Close
Close